don't even ask

don't even ask

spot_img
spot_img

Η δικαίωση του Στάσση, οι επιλογές του Χάρη Ηλιάδη, η… τεθλασμένη των ονομάτων και το ΤΧΣ, “καρφιτσωμένες” ημερομηνίες, payday για ΟΤΕ και… κάτω στον Πειραιά στο μουράγιο

*Το εγχείρημα της ΔΕΗ πέτυχε απόλυτα. Δεν χρειάστηκαν περισσότερες από 2 συνεδριάσεις για να απορροφηθεί η προσφορά μετά την είσοδο και διαπραγμάτευση των 150 εκατομμυρίων νέων μετοχών. Πλήρης δικαίωση του Γιώργου Στάσση (και όσων στο Μαξίμου τον επέλεξαν), ωστόσο εξίσου σημαντικό είναι το όφελος για την Goldman Sachs (Bank Europe SE) και την Citigroup (Global Markets Europe AG). Αμφότερα τα ξένα σπίτια ενήργησαν ως Διεθνείς Συντονιστές αποκλειστικά σε σχέση με την Διεθνή Προσφορά.

*Στο limit up οι μετοχές του Χάρη Ηλιάδη (θυμίζω, πως είχε μεσολαβήσει- το 2006- για την πρόσληψη του υιού Αλογοσκούφη (Σπύρου) στην Goldman Sachs. Για τον ίδιο έχει λεχθεί πως συνέβαλε στην ένταξη στον οίκο του Παύλου Αλιβιζάτου και της Σοφίας Μητσοτάκη. Η τελευταία αποχώρησε (τον Ιούνιο 2021) για την CVC Capital Partners. Αυτά για την σύνθεση του παλίμψηστου (στα… αιτωλοακαρνανικά puzzle)

*Για τον Νάσο Θανόπουλο (οι ΑΕΚτζήδες της στήλης θα τον ενθυμούνται προ 9ετίας με την εμπλοκή της Morgan Stanley με το 86,36% της ΑΕΚ και οι κοσμικοί λόγω της κουμπαριάς του με τον Πρίγκηπα Νικόλαο). Τι μας αφορούν όλα αυτά θα πείτε. Αναφέρομαι έτσι σκόρπια σε ονόματα, με την βεβαιότητα πως κάποια εξ΄αυτών θα τα συναντήσει η αγορά στο placement της ημίσειας συμμετοχής του ΤΧΣ στην Εθνική. Κατά Μάρτιο (;) θα δείξει.

*Για το πρώτο τρίμηνο θα ήθελαν οι κυβερνητικοί να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την Αττική Οδό. Η σύμβαση (με ΕΛΛΑΚΤΩΡ-AVAX) φθάνει μέχρι φθινόπωρο του 2024, ο Δημήτρης Πολίτης είδε τα 2,116 δισ. του Macquarie για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ, τα περισσότερα των 4 δισ. που πρόσφεραν τα funds στην αμκ της ΔΕΗ και σκέφτεται (ως νέος διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ) να μην “σπάσω τα κοντέρ”. Ο ex Credit Suisse είχε πει πως η προσφορά (για την Αττική Οδό) θα είναι κάτι σαν το ρεκόρ του Bob Beamon (το άλμα του με 8,90 μ. στους Ολυμπιακούς του Μεξικού το 1968 κράτησε 23 χρόνια. Να υποθέσω, πως η νέα σύμβαση θα φθάσει τα 30 (;) έτη.

*Στο renaissancecapital.com διαβάζω για το: Leading Greek Yogurt Brand Chobani files for an estimated $1,5 bln IPO. Τι να πουν και οι της οικογένειας Φιλίππου με το goal foul του Hamdi Ulukaya που τους έβαλε στην αγορά των ΗΠΑ, με τον Τούρκο (Κουρδικής καταγωγής) να τους “χτυπά” την τελευταία 10ετία. Αυτά τα ΙΡΟ θα βλέπει όμως και ο Παναγιώτης Τσινάβος, της “δικής” μας ΚΡΙ-ΚΡΙ και σου λέει μόλις 279,9 εκατ. η εξαιρετική σερραϊκή εταιρεία. Ας ήταν στο NYSE και τουλάχιστον Χ3 θα είχε η αποτίμηση της.

*“Καρφίτσωσα” ήδη 2 ημερομηνίες, για την προσεχή εβδομάδα. Την Τρίτη 23 Νοεμβρίου ανακοινώνει οικονομικά αποτελέσματα ο ΟΠΑΠ και την Τετάρτη 24/11 η Aegean. Από σήμερα πιστώνεται στους λογαριασμούς (δικαιούχων) το έκτακτο μέρισμα του ΟΤΕ. Η διοίκηση Τσαμάζ (*) διανέμει έσοδα 113,3 εκατ. (από 295,6 εκατ του τιμήματος πώλησης στην Orange Romania του ποσοστού (54%) που κατείχε στην Telekom Romania (TKR).

(*) για τα Prost και Danke Schon των βασικών μετόχων του ΟΤΕ, στα κεντρικά της Deutsche Telekom στη Βόννη, υπέρ του Μιχάλη Τσαμάζ, τα λέγαμε. Μην τα επαναλαμβάνουμε.  

 *Πλήρης εκεχειρία στο λιμάνι του Πειραιά. Τόσο οι Κινέζοι, όσο και οι παραγωγικές τάξεις, αλλά και οι εργαζόμενοι φαίνεται πως έχουν αντιληφθεί ότι η εργασιακή ειρήνη είναι προς όφελος όλων. Από τη στιγμή που ανέλαβε ο… σκληρός πυρήνας του Πεκίνου έναντι της Cosco, το τιμόνι του ΟΛΠ, έγινε αντιληπτό ότι από μόνο του το νομικό κομμάτι με την αύξηση του ποσοστού κατοχής κατά 16%, εάν δεν έχει την λειτουργική συναίνεση των παραγωγικών τάξεων και του εργατικού δυναμικού, δύσκολα θα προχωρήσει η αγαστή συνεργασία. Επικράτησε η… κοινή επιχειρηματική λογική και στον Πειραιά η ατμόσφαιρα θυμίζει still waters και δεν θα είναι εύκολο να διαταραχθεί. Έβαλε βεβαίως και το… γερό του χαρτί το Μαξίμου και λύθηκε το ζήτημα.

*Μιας και μιλάμε για τον Πειραιά, να επισημάνουμε ότι είναι απαραίτητες οι κινήσεις όλων των “παικτών” για να πάρει μπροστά το σύνολο της επισκευαστικής ζώνης, γιατί οι θετικές συγκυρίες για το πρώτο λιμάνι της χώρας έπονται. Τόσο στον Σκαραμαγκά πρέπει να γίνουν οι δέουσες κινήσεις (τεχνικές και επενδυτικές) προκειμένου να εκσυγχρονιστεί το ναυπηγείο και να αξιοποιηθούν οι πέριξ χώροι, ενδεχομένως εάν χρειαστεί να ενσωματωθεί επιχειρησιακά και η Ζώνη, αλλά και η Ελευσίνα πρέπει να αξιοποιηθεί καταλλήλως, εφόσον οι δυσβάστακτοι όροι από πλευράς ΕΕ έχουν εκλείψει. Υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό, αρκεί να συντονιστούν οι κατά τόπους ομάδες.

*Μένουμε στον Πειραιά για να πούμε ότι ενόψει των επόμενων εκλογών, οψέποτε επισυμβούν, οι θέσεις στην πολιτική αγορά είναι περίπου κατειλημμένες. Τα “δυνατά χαρτιά” κυρίως του κυβερνητικού κόμματος είναι ήδη στο τραπέζι και δύσκολα θα διαταραχθεί η… κομματική τάξις. Λεπτομέρειες προσεχώς.

Αποποίηση Ευθύνης : Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες της στήλης προσφέρονται αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εκληφθούν ως συμβουλή, πρόταση, προσφορά για αγορά ή πώληση των κινητών αξιών, ούτε ως προτροπή για την πραγματοποίηση οποιασδήποτε μορφής επένδυσης. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

don't even ask