Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Τι απαντά ο Γ. Μπουλμπασάκος για το ποσοστό των εμβολιασμένων ασθενών στον...

Τι απαντά ο Γ. Μπουλμπασάκος για το ποσοστό των εμβολιασμένων ασθενών στον “Ευαγγελισμό”

Θέση για τη δήλωση ιατρού του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» πως το ποσοστό των εμβολιασμένων ασθενών ανήλθε στο 38%, πήρε ο Γιώργος Μπουλμπασάκος, ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Ειδικότερα ο κ. Μπουλμπασάκος, ανέφερε πως «η στατιστική είναι μια επιστήμη που πρέπει να την κάνεις με σωστό τρόπο για να μην βγουν λαθεμένα συμπεράσματα. Εγώ εδώ στον “Ευαγγελισμό”, που παρακολουθώ τους ασθενείς με κορονοϊό, το ποσοστό τους δεν ξεπέρασε ποτέ το 20%», δίνοντας έτσι διαφορετικά δεδομένα από τον συνάδελφο του.

Ερωτηθείς για δηλώσεις συναδέλφων του για ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ χωρίς να τηρούνται τα απαιτούμενα πρωτόκολλα, ο κ. Μπουλμπασάκος είπε ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που πρέπει να τηρούνται, υπογραμμίζοντας πως «εγώ δεν μπορώ να ξέρω τα στοιχεία από τα νοσοκομεία όλων των μονάδων υγείας. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι διαφορετική η παροχή υπηρεσιών υγείας, σε όλα τα επίπεδα, από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, άλλη θα είναι στον «Ευαγγελισμό» και άλλη στο «Σωτηρία».

Τέλος, ο κ. Μπουλμπασάκος, συνεχίζοντας την παράθεση επίσημων δεδομένων, «στην 4η και 5η ΥΠΕ της χώρας, πάνω από το 77% είναι ανεμβολίαστο, ποσοστό μέσα στο οποίο είναι και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα, αλλά δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση και έχει «μειωθεί» η ανοσία τους».