Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΟ Μητσοτάκης αποφασίζει για νέες ενισχύσεις

Ο Μητσοτάκης αποφασίζει για νέες ενισχύσεις

Δύο «καλές ειδήσεις» αναμένονται για την επόμενη εβδομάδα. Η πρώτη συνδέεται με την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για τον μήνα Οκτώβριο. Αναμένεται νέα αύξηση των φορολογικών εσόδων πάνω από τους στόχους κάτι που θα περιορίσει το πρωτογενές έλλειμμα.

Η δεύτερη είδηση, θα αποτυπωθεί την Παρασκευή στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα –έκανε λόγο χθες για ρυθμό ανάπτυξης 7,1%- δεν απέχουν πολύ από τα ποσοστά που θα εγγραφούν στον προϋπολογισμό κάτι που σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στην δεύτερη αναθεώρηση του στόχου της ανάπτυξης.

Το πώς θα μετουσιωθούν αυτές οι δύο «ειδήσεις» για τους πολίτες, δεν αναμένεται να ξεκαθαριστεί άμεσα. Η τακτική του οικονομικού επιτελείου με τα μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση έδειξε σαφώς ότι είναι απόφαση να «κρατηθούν πόροι». Γι’ αυτό και οι ανακοινώσεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες, πρακτικά δεν προκαλούν πρόσθετο κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά «αυτοχρηματοδούνται».

Θα αξιοποιηθούν αυτοί οι πόροι μέχρι το τέλος του έτους; Τα στόματα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου, ενώ αυτός που θα κλείσει και αυτή την εκκρεμότητα (το αν δηλαδή θα υπάρξει πρόσθετο μέτρο στήριξης ή όχι) θα είναι τελικώς ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ