Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΑυστραλία: Κάποια περιοριστικά μέτρα χαλαρώνουν στο Σίδνεϊ

Αυστραλία: Κάποια περιοριστικά μέτρα χαλαρώνουν στο Σίδνεϊ

Η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε σήμερα τον χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων του SARS-CoV-2 που έχει καταγράψει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και πλέον καθώς και ότι κάποια περιοριστικά μέτρα χαλαρώνουν στο Σίδνεϊ, την πρωτεύουσά της, αφού το επίπεδο ανοσοποίησης συνεχίζει να ανεβαίνει.

Η πολιτειακή πρωθυπουργός Γκλάντις Μπερετζίκλιαν έκανε γνωστό ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 935 κρούσματα του νέου κορονοϊού, ο χαμηλότερος αριθμός από την 27η Αυγούστου, έναντι 1.083 χθες Κυριακή. Το ίδιο διάστημα υπέκυψαν 4 ασθενείς με την COVID-19.

«Αισθανόμαστε ότι η κατάσταση είναι πιο θετική απ’ ό,τι πριν από μια-δυο εβδομάδες (…) αλλά δεν θέλω να χαλαρώσουμε και να νομίσουμε πως αφήσαμε τα χειρότερα πίσω μας», είπε η κυρία Μπερετζίκλιαν μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Σίδνεϊ. Προειδοποίησε πως αναμένονται κι άλλοι θάνατοι τις επόμενες ημέρες.

«Επειδή είδαμε να συσσωρεύονται τόσες πολλές περιπτώσεις, ξέρουμε πως ο Οκτώβριος θα είναι μεγάλη πρόκληση για το σύστημα των νοσοκομείων μας», πρόσθεσε.

Σχεδόν οι μισοί από τους 25 εκατ. Αυστραλούς παραμένουν σε lockdown αφότου άρχισε να εξαπλώνεται με ταχύτητα το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του νέου κορονοϊού στο Σίδνεϊ και στη Μελβούρνη, τις δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, αναγκάζοντας τις αρχές να εγκαταλείψουν τον στόχο να μηδενίσουν τα κρούσματα και να ταχθούν υπέρ της αύξησης του επιπέδου του εμβολιασμού ως προϋπόθεση για τη χαλάρωση των μέτρων.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ