Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΣυγκρατημένη αισιοδοξία για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί για την πορεία συρρίκνωσης της επιδημίας, όπως διαπιστώθηκε και κατά την καθιερωμένη εβδομαδιαία ενημέρωση.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας εκτιμά ότι γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου θα υπάρχει σαφής εικόνα για το πώς και πόσο θα επηρεάσει τη διασπορά της πανδημίας το άνοιγμα των σχολείων. «Με τη χρήση της μάσκας, τη διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ και τα ανοιχτά παράθυρα μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος διασποράς κατά 85%», ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία, Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία κάλεσε παράλληλα τους γονείς να εμβολιαστούν και να εφαρμόζουν σωστά τα self tests.

Αποσυμπιέζεται το ΕΣΥ

Ενθαρρυντικό είναι επίσης το γεγονός ότι συνεχίζεται η αποσυμπίεση του ΕΣΥ, καθώς ο αριθμός των νέων εισαγωγών έχει μειωθεί στις 207 ανά ημέρα και έχει καταγραφεί μείωση στον αριθμό των διασωληνωμένων κατά 12%. «Πάντως, τα μαθηματικά μοντέλα δείχνουν ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων θα παραμείνει στα ίδια περίπου επίπεδα μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο επιδημιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης.

Έρχεται η 3η δόση στους 60 plus και τους υγειονομικούς

Τέλος, την ερχόμενη Δευτέρα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών θα ανακοινώσει την χορήγηση της τρίτης δόσης στους άνω των 60 και στους υγειονομικούς, όπως ανέφερε χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Μια εξέλιξη που είχε προαναγγείλει προ ημερών και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ