Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΕΡΓΟΣE:Τα κομβικά έργα 3,3 δις που αλλάζουν το τοπίο στο σιδηροδρομικό δίκτυο...

ΕΡΓΟΣE:Τα κομβικά έργα 3,3 δις που αλλάζουν το τοπίο στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας


Με το σύνθημα «ΈΡΓΟσε Έξέλιξη» υποδέχεται η ΕΡΓΟΣΕ τους επισκέπτες της 85ης ΔΕΘ στο περίπτερό της , όπου ενημερώνει γιατην πορεία υλοποίησης των έργων επέκτασης και εκσυγχρονισμού τουελληνικού σιδηροδρόμου. Το περίπτερο της Έταιρείας επισκέφτηκαν ο Υπουργός Υποδομών & Mεταφορών κ. Καραμανλής Κωνσταντίνος, ο Υφυπουργός Υποδομών κ.Καραγιάννης Γεώργιος, ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Παπαδόπουλος Μιχάλης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Ξιφαράς Γιάννης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του περιπτέρου από τον κ.Βίνη Χρήστο Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας και από άλλαστελέχη τα οποία ήταν παρόντα.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο περίπτερο της ΕΡΓΟΣΕ διαδραματίζει ο διαδραστικός χάρτης με τα στρατηγικής σημασίας έργα, συνολικού προϋπολογισμού €3,3δισ., τα οποία δημοπρατούνται με τη μέθοδο του Ανταγωνιστικού Διαλόγου.

Οι επισκέπτες, με τη βοήθεια της οθόνης αφής, έχουν την ευκαιρία ναανακαλύψουν μόνοι τους ενδιαφέρουσες πληροφορίες για κάθε ένα από τα έξι κομβικά έργα, που θα συντελέσουν στην αναβάθμιση της διασυνοριακής διασύνδεσης της Έλλάδας με τη νοτιοανατολική Έυρώπη και στη σύνδεση τωνκύριων λιμανιών της χώρας με το σιδηροδρομικό δίκτυο. Συγκεκριμένα, τα έργα αυτά αφορούν τη σύνδεση των λιμένων της Πάτρας, του Λαυρίου, της Ραφήνας, του 6ου προβλήτα του λιμένα Θεσσαλονίκης, αλλά και της Καβάλας καθώς και την αναβάθμιση της σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης.

Ακόμη, στο περίπτερο, στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ ενημερώνουν και για την πορείασημαντικών έργων στον βασικό κορμό του σιδηροδρομικού δικτύου της χώραςπου υλοποιούνται και δημοπρατούνται με μειοδοτικούς διαγωνισμούς συνολικού προϋπολογισμού της τάξης των € 815,5 εκατ.
Το έργο της ΕΡΓΟΣΕ

Τα έργα που ήδη υλοποιούνται από την ΕΡΓΟΣΕ, αλλά και εκείνα πουπροωθούνται, είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα και λειτουργούν ως πολλαπλασιαστής στην οικονομία καθώς κατά τη φάση κατασκευήςσυμβάλλουν σημαντικά στην τόνωση του συνόλου της αγοράς του κατασκευαστικού κλάδου, που ιστορικά λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης τηςπραγματικής οικονομίας.
Μόλις αυτά τα έργα καταστούν λειτουργικά, θα δημιουργήσουν υπεραξία γιατην κοινωνία και την οικονομία και θα συνδράμουν στην επίτευξη τουστρατηγικού στόχου μετατροπής της χώρας σε διαμετακομιστικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Έυρώπης. Ταυτόχρονα, εξυπηρετούν την Έυρωπαϊκή πολιτική για τη βιώσιμη κινητικότητασύμφωνα με τις επιταγές της Έυρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Χρήστος Βίνης δήλωσε:

«Η συμμετοχή της ΕΡΓΟΣΕ στην 85η ΔΈΘ είναι σημαντική, καθώς επικοινωνείταιστο ευρύ κοινό ο κομβικός ρόλος της Έταιρείας για την υλοποίηση έργωνεπέκτασης και εκσυγχρονισμού του ελληνικού σιδηρόδρομου, με έμφαση στηδιασύνδεση της Έλλάδας με την Έυρώπη, αλλά και τη διασύνδεσηαπομακρυσμένων περιοχών και κρίσιμων υποδομών».

Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και οπτικό υλικό για τις περιβαλλοντικές δράσειςτης ΕΡΓΟΣΕ μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:https://www.ergose.gr/drastiriotites/ergose-koinoniko-ergo/perivallon/

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ