Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΑρχικήΥΓΕΙΑCOVID-19Διαστάσεις ντόμινο η «επιχείρηση» με τα πλαστά πιστοποιητικά. Από 100-200 ευρώ το...

Διαστάσεις ντόμινο η «επιχείρηση» με τα πλαστά πιστοποιητικά. Από 100-200 ευρώ το κόστος

Την ώρα που οι νεκροί φτάνουν τις 14.000 (13.971 χθες) από την αρχή της πανδημίας και καθημερινά χάνουν τη μάχη για τη ζωή πάνω από 30 άτομα (38 χθες), οι διασωληνωμένοι συνεχίζουν να αυξάνονται (388 χθες) και οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό, καθημερινά είναι από 230 στα νοσοκομεία της χώρας, κάποιοι υγειονομικοί -δημόσιοι υπάλληλοι, συνεχίζουν να κάνουν την …«επανάσταση» τους μοιράζοντας πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε συγγενείς και φίλους. Φυσικά υπάρχουν και οι επιτήδειοι που κερδίζουν από 100-200 ευρώ για κάθε πιστοποιητικό μαϊμού.

Η υπόθεση φαίνεται να παίρνει διαστάσεις ντόμινο καθώς μετά την αποκάλυψη με τα πιστοποιητικά μαϊμού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας έρχονται στο φως και άλλες περιπτώσεις. Εως τώρα έχουν γίνει γνωστά ότι σε Θεσσαλονίκη, Ικάρια , Σαντορίνη εντοπιστήκαν πλαστά πιστοποιητικά  ενώ εξετάζονται και περιπτώσεις από τη Δράμα, την Κοζάνη, την Πάτρα έως και το Μεσολόγγι.

Από το Κ.Υ Παλαμά στο «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης

Αναλυτικά η διοικητική υπάλληλος του Κ.Υ Παλαμά, που ήδη έχει τεθεί σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έστειλε σε τέσσερις υγειονομικούς υπάλληλους που εργάζονται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στην αδελφή της που είναι διοικητική υπάλληλος που εργάζεται στο γραφείο κίνησης του νοσοκομείου. Όλοι αυτοί  φέρονται να έχουν αποκτήσει πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από το ΚΥ Παλαμά Καρδίτσας. Όπως μετέδωσε ο Alpha, οι τέσσερις νοσηλεύτριες παραδέχθηκαν, κλαίγοντας, την πράξη τους στη διευθύντρια του νοσοκομείου.

Κοζάνη: Εξετάζεται νοσηλεύτρια με πιστοποιητικό από τον Παλαμά Καρδίτσας

Στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης ερευνάται το ενδεχόμενο εμπλοκής μιας νοσηλεύτριας στην ιδια υπόθεση. Σύμφωνα με όσα αναφέρει το kozanimedia, μία νοσηλεύτρια έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας του Παλαμά Καρδίτσας. Πρόκειται για νοσηλεύτρια 45-50 ετών που, πριν προσκομίσει το πιστοποιητικό από τον Παλαμά, αρνούνταν να εμβολιαστεί. Μάλιστα, υποστήριξε ότι πήγε εκεί να εμβολιαστεί επειδή έχει αρκετούς γνωστούς.

Ο διοικητής του «Μαμάτσειου», Στέργιος Γκανάτσιος, δήλωσε ότι υπάρχει θέμα προς έρευνα.

Έρευνες και σε Καβάλα και Δράμα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, 10 πιστοποιητικά νόσησης κατατέθηκαν από το προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας τον τελευταίο μήνα, όλα μέσα από τις διαδικασίες του νοσοκομείου, όπως αναφέρει ο διοικητής του, Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης. Ο διοικητής του νοσοκομείου θα προχωρήσει στη διαδικασία επιβεβαίωσής τους, προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση.

Την ίδια στιγμή, η γενική γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου, μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας, τόνισε ότι στην περιοχή της Δράμας υπάρχει έντονο αντιεμβολιαστικό κίνημα, το οποίο σε κάποιες περιπτώσεις φαίνεται ότι καθοδηγείται νομικά.

Εικονικοί εμβολιασμοί και στην Ικαρία

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος μιλώντας στο Mega αναφέρθηκε και στη νέα καταγγελία για εικονικούς εμβολιασμούς στην Ικαρία.

Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, δύο εργαζόμενοι έχουν πλαστό πιστοποιητικό.

«Δύο, υποτίθεται, συνάδελφοι πήγαν να εμβολιαστούν αλλά δεν τους έγινε ποτέ ο εμβολιασμός. Δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας», κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Απάτη με rapid test στη Σαντορίνη

 Η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Θήρας, Βαλεντίνα Δημητρίου, κατήγγειλε περιπτώσεις για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού αλλά και rapid-test-μαϊμού.

Σύμφωνα με την αναφορά αυτή, στο νοσοκομείο της Σαντορίνης γιατρός καταγγέλλει ότι έχει εντοπίσει την έκδοση βεβαιώσεων αρνητικών τεστ ανθρώπων που δεν έχουν καταχωριστεί στο σύστημα του νοσοκομείου, ούτε τα δείγματά τους έχουν επεξεργαστεί στο μικροβιολογικό τμήμα.

100-200 ευρώ τη ταρίφα για ψευδή rapid test:

Την ίδια ώρα η  αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου, αποκάλυψε ότι ασκούνται πιέσεις σε υγειονομικούς και για την έκδοση ψευδών rapid test ενώ υπάρχουν και οι αντιεμβολιαστές που έχουν παρεισφρήσει στο σύστημα και εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά με το αζημίωτο φυσικά που είναι 100-200 ευρώ το ενα: «Υπάρχει πίεση σε γιατρούς που εργάζονται σε υγειονομικά κέντρα και υγειονομικούς για πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμών, όπως επίσης υπάρχει πίεση για πλαστά θετικά rapid ή μοριακά τεστ, ώστε ο ενδιαφερόμενος να λάβει βεβαίωση νόσησης και να αποφύγει τον εμβολιασμό για έξι μήνες»,

Όσον αφορά στο κόστος για ένα ψευδές θετικό rapid ή μοριακό test, η κυρία Μαστοράκου εξήγησε ότι από τις καταγγελίες που έχει υπ’ όψιν της μιλάμε για 100-200 ευρώ για την έκδοση.

«Υπάρχουν καταγγελίες στην Καβάλα, την Πάτρα και σε πάρα πολλές περιοχές, Χαλκίδα, Δράμα. Έχει ξεκινήσει έρευνα. Υπάρχουν αναφορές που μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Υπάρχουν και αναφορές ότι αντιεμβολιαστές έχουν παρεισφρήσει σε γραμμές εμβολιαστικών κέντρων», πρόσθεσε.

«Υπάρχουν αντιεβολιαστές που το κάνουν για ιδεολογικούς λόγους κι άλλοι που το κάνουν με χρηματικά κίνητρα», εξήγησε.

Ερευνα και στο Μεσολόγγι

Έρευνα έχει ξεκινήσει και στο νοσοκομείο του Μεσολογγίου, όπως αποκάλυψε χθες ο ΣΚΑΙ, στο οποίο βρίσκεται ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας προκείμενου να ελέγξει καταγγελίες που αφορούν «μαϊμού» πιστοποιητικά σε γιατρούς, ότι δήθεν έχουν περάσει κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, γιατρός στα εξωτερικά ιατρεία φέρεται να πήρε δείγμα από θετικό ασθενή, ο οποίος πήγε στο νοσοκομείο, για συνάδελφό της προκειμένου να βρεθεί θετικός και έτσι να μην κάνει το εμβόλιο και να μην βγει σε αναστολή.