Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΗ 1η Διακυβερνητική Συνάντηση Κύπρου– Αιγύπτου πραγματοποιείται στο Κάιρο

Η 1η Διακυβερνητική Συνάντηση Κύπρου– Αιγύπτου πραγματοποιείται στο Κάιρο

Η 1η Διακυβερνητική Συνάντηση Κύπρου- Αιγύπτου πραγματοποιείται σήμερα, 4 Σεπτεμβρίου, στο Κάιρο, παρουσία του Αιγυπτίου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι και του Κυπρίου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, με τη συμμετοχή πολλών υπουργών και από τις δύο χώρες.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να φτάσει σήμερα στο Κάιρο, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Αιγύπτιο ομόλογό του στο προεδρικό μέγαρο και θα ακολουθήσουν οι διευρυμένες συνομιλίες παρουσία των υπουργών που θα τον συνοδεύουν, μετά και τις διμερείς τους διαβουλεύσεις.

Τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα συνοδεύουν οι υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας, Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το μεσημέρι, θα ακολουθήσουν δηλώσεις των Προέδρων των δύο χωρών.

Αργά το απόγευμα, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και όλο το κυβερνητικό κλιμάκιο αναμένεται να αναχωρήσουν για την Κύπρο.

«Πτολεμαίος 2021»: Κοινή στρατιωτική άσκηση Ειδικών Επιχειρήσεων Αιγύπτου- Κύπρου

Κοινή στρατιωτική άσκηση Ειδικών Επιχειρήσεων πραγματοποιούν από τις 2 Σεπτεμβρίου η Αίγυπτος και η Κύπρος, με την επωνυμία «Πτολεμαίος 2021».

Η κοινή άσκηση, που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή Ειδικών Δυνάμεων των δύο χωρών, παράλληλα με την πολυεθνική άσκηση «Bright Star 2021», περιλαμβάνει τη διεξαγωγή μιας σειράς θεωρητικών και πρακτικών διαλέξεων, με στόχο την ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης σε τακτικές Ειδικών Επιχειρήσεων αλλά και την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η άσκηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο «της ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας με αδελφές και φιλικές χώρες, καθώς και για την προώθηση κοινής δράσης με την Κύπρο», τονίζει σχετικά ο αιγυπτιακός τύπος.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ