Εξαιρετικά δημοφιλείς μεταξύ των Ελλήνων γίνονται όσο περνά ο καιρός οι online ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Με αφορμή την πανδημία, που εξοικείωσε ακόμα και τους μεγαλύτερους σε ηλικία με το διαδίκτυο, η ψυχαγωγία στη χώρα μας, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη, μετατρέπεται σε ψηφιακή υπόθεση, με τους πολίτες να υιοθετούν μαζικά νέες διαδικτυακές συνήθειες.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως πλέον τα ⅔ περίπου των Ελλήνων ((67%) παρακολουθούν Online τηλεοπτικό περιεχόμενο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat. Το ποσοστό μάλιστα κινείται κοντά στον Ευρωπαϊκό μέσο όρο ο οποίος φτάνει για το 2020 το 74%.
Πιο φανατικοί στην θέαση τηλεοπτικού περιεχομένου με την βοήθεια του διαδικτύου αποδεικνύονται οι Ολλανδοί και οι Κύπριοι με το ποσοστό όσων παρακολουθούν διαδικτυακό περιεχόμενο να αγγίζει το 95%. Ακολουθούν οι Φιλανδοί και οι Μαλτέζοι, το 93% των οποίων επιλέγει τις προαναφερθείσες διαδικτυακές δραστηριότητες.
Όσο για τις χώρες με τα χαμηλότερα ποσοστά θέασης τηλεοπτικού περιεχομένου, είναι η Ρουμανία και η Βουλγαρία με το ποσοστό να φτάνει το 37% και 44% αντίστοιχα.
Μεγάλη άνοδος και στο online gaming
Επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, 1 στους 3 Έλληνες (32%) παίζει online ή κατεβάζει βιντεοπαιχνίδια, ποσοστό που και πάλι προσεγγίζει τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (34%), όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Eurostat.
Μεταξύ των Ευρωπαίων δε, πιο φανατικοί εμφανίζονται οι Ολλανδοί με πάνω από τους μισούς (56%) να ασχολούνται με το gaming είτε online είτε κατεβάζοντας το παιχνίδι. Σημαντικό ψυχαγωγικό μέσο αποτελεί και για τους κατοίκους της Μάλτας και της Δανίας με σχεδόν τους μισούς εξ αυτών (47%) να ασχολούνται με το online gaming, καταλαμβάνοντας την δεύτερη και την τρίτη θέση της Ευρωπαϊκής Κατάταξης.
Στον αντίποδα λιγότερο φανατικοί του gaming αποδεικνύονται και πάλι οι Βούλγαροι και οι Πολωνοί με το ποσοστό όσων ψυχαγωγούνται με διαδικτυακά παιχνίδια να κυμαίνεται κάτω από 20%.
Το παραπάνω συνδέεται άρρηκτα την αύξηση της χρήσης του διαδικτύου που αυτή προκάλεσε. Να θυμίσουμε ότι ο μέσος όρος των Ευρωπαίων συνολικά στη χρήση internet έχει αυξηθεί σημαντικά, καλύπτοντας πλέον ένα ευρύ πεδίο καθημερινών δραστηριοτήτων.