Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΗ. Ζαχαράκης (Fast Finance): Πως ο τραπεζικός κλάδος μπορεί να γίνει ο...

Η. Ζαχαράκης (Fast Finance): Πως ο τραπεζικός κλάδος μπορεί να γίνει ο καταλύτης για τις 1.000 μονάδες

Αισιόδοξος για την περαιτέρω πορεία του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι ο διευθύνοντας σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ Ηλίας Ζαχαράκης, ο οποίος εδώ και μήνες άλλωστε έχει θέσει ως πρώτο – και εφικτό – στόχο τις 1.000 μονάδες για το Γενικό Δείκτη.

Ο χρηματιστής επισημαίνει πως «μια ενδεχόμενη κατοχύρωση των υψηλών έτους (σ.σ. όπως και έγινε) μπορεί να δώσει συνέχιση της ανόδου έως τα προηγούμενα υψηλά και τις 949 μονάδες. Όσο η αγορά κλείνει πάνω από τις 923 μονάδες, η τάση είναι επιθετική. Μία διάσπαση αυτών των επιπέδων, μπορεί να μας φέρει στις 916 μονάδες».  

Για τον FTSE 25 ο κ. Ζαχαράκης τονίζει πως «όσο κινείται πάνω από τις 2.197 μονάδες, η τάση είναι επιθετική, ενώ τα επίπεδα των 2.252 – 2.260 μονάδων είναι κοντινή αντίσταση, με τις 2.310 μονάδες επόμενο μεγάλο στόχο».

Για τον τραπεζικό δείκτη ο ίδιος τονίζει πως είναι αυτός που έχει κρατήσει πίσω την αγορά και υπολείπεται κατά 7% από τα υψηλά έτους στις 600 μονάδες τον περασμένο Ιούνιο. Τα επίπεδα των 560 μονάδων (χθες έκλεισε στις 562,25 μονάδες) είναι σημαντική στήριξη και από τη στιγμή που θα κατοχυρωθεί αυτή η ζώνη, επόμενο κοντινό επίπεδο είναι οι 577 μονάδες και κατόπιν οι 600 μονάδες του Ιουνίου.

Ο κ. Ζαχαράκης σημειώνει πως είναι «ο πιο ανισόρροπος κλάδος στην αγορά, παρόλα αυτά είναι και αυτός που μπορεί να κάνει την διαφορά στο Γενικό Δείκτη. Ο τραπεζικός δείκτης ουσιαστικά κινείται πλάγια και χωρίς κατεύθυνση τα τελευταία αρκετά χρόνια, χωρίς να έχει μπει σε μακροπρόθεσμη ανοδική κίνηση όπως έχουν κάνει αρκετοί τίτλοι στην αγορά. Είναι και ο μόνος που ακόμα δεν έχει δώσει αγοραστικό ημερήσιο σήμα, κάτι που θα συμβεί με κλείσιμο πάνω από τις 561 μονάδες και που σε περίπτωση που συμβεί θα δώσει την δυνατότητα στο Γ.Δ. να έρθει πιο κοντά στο στόχο των 1.000 μονάδων».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ