Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΚίνα: Ζητά να "μην πολιτικοποιηθεί" η έρευνα για την προέλευση του νέου...

Κίνα: Ζητά να “μην πολιτικοποιηθεί” η έρευνα για την προέλευση του νέου κορονοϊού

H Κίνα δεν αρνήθηκε ποτέ να συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα προκειμένου να εντοπιστεί η προέλευση του νέου κορονοϊού, όμως απορρίπτει την πολιτικοποίηση του θέματος, δήλωσε σήμερα ο Κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών Μα Ζαοσού, μία ημέρα αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ζήτησε από το Πεκίνο να δώσει στη δημοσιότητα «όλα τα στοιχεία για τον ιό».

Η Κίνα εξακολουθεί να διεξάγει «επιπλέον» μελέτες για την προέλευση του νέου κορονοϊού, διαβεβαίωσε ο Μα, όμως ο Κινέζος υφυπουργός τόνισε ότι «είμαστε αντίθετοι στην πολιτικοποίηση» του θέματος. 

Παράλληλα ο Μα υπογράμμισε ότι το Πεκίνο «στηρίζει μια έρευνα που βασίζεται στην επιστήμη». 

Ο ΠΟΥ ζήτησε από όλες τις χώρες και κυρίως την Κίνα, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο ιός SARS-CoV-2, να δημοσιεύσουν «όλα τα δεδομένα που διαθέτουν για τον ιό». 

«Συγκεκριμένα για να εξεταστεί ‘το σενάριο του εργαστηρίου’ είναι σημαντικό να έχουμε πρόσβαση σε όλα τα ανεπεξέργαστα δεδομένα», επισήμανε ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του. 

«Η δημοσιοποίηση των δεδομένων και η άδεια να επανεξεταστούν τα δείγματα (…) είναι κάτι που ζητάμε από όλες τις χώρες, περιλαμβανομένης της Κίνας, να στηρίξουν προκειμένου να μπορέσουμε να προχωρήσουμε την μελέτη για την προέλευση (της πανδημίας) γρήγορα και αποτελεσματικά», τόνισε ο ΠΟΥ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ