Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΓΟΡΕΣΧωρίς αλλαγές από την Ελλάδα η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI

Χωρίς αλλαγές από την Ελλάδα η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI

Χωρίς αλλαγές ελληνικού ενδιαφέροντος έλαβε χώρα η αναδιάρθρωση των δεικτών της Morgan Stanley Capital International (MSCI) την Τετάρτη το βράδυ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες.

Πλέον, όλα τα βλέμματα και το ενδιαφέρον εστιάζεται στην επόμενη αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI σε ακριβώς τρεις μήνες, ήτοι στις 11 Νοεμβρίου 2021 όπου έχουν καλές πιθανότητες να εισαχθούν οι Εθνική Τράπεζα και Μυτιληναίος.

Θυμίζουμε πως ο δείκτης MSCI Greece Standard Index περιλαμβάνει τις ΟΤΕ (με στάθμιση 29,5%), ΟΠΑΠ (με στάθμιση 20,82%), Alpha Bank (με στάθμιση 20,27%), Eurobank Holdings (με στάθμιση 17,22%) και Jumbo (με στάθμιση 12,17%).

H χώρα μας, υποβαθμίστηκε στους συγκεκριμένους δείκτες τη 10ετία της χρεοκοπίας και των μνημονίων, με το ελληνικό να υποβιβάζεται σε αναδυόμενη αγορά emerging market από τη MSCI το 2012. Έτσι, από τις οκτώ μετοχές που απάρτιζαν το δείκτη MSCI Standard Greece, η ελληνική αγορά για χρόνια έμεινε μόλις με τρεις παρουσίες (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Jumbo), κατόπιν εισήλθε η Eurobank και πρόσφατα η Alpha Bank.

H τελευταία θυμίζουμε πως αναβαθμίστηκε εκτάκτως στον δείκτη ΜSCI Emerging Standard Index στις 14 Ιουλίου 2021. Η απόφαση της MSCI ήταν έκτακτη, μετά την αύξηση κεφαλαίου των 800 εκατ. ευρώ που έκανε η τράπεζα και έφερε σημαντικές εισροές στη μετοχή της Alpha Bank.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ