Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΚίνα: Καταγράφηκαν και άλλες μολύνσεις COVID-19

Κίνα: Καταγράφηκαν και άλλες μολύνσεις COVID-19

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα περισσότερες μολύνσεις από COVID-19 στην πιο πρόσφατη έξαρση της ασθένειας στη χώρα, ενώ ορισμένες πόλεις ξεκίνησαν νέους γύρους μαζικών διαγνωστικών τεστ στην προσπάθεια να ξεριζώσουν τις μολύνσεις στην κοινότητα.

Η πολύ μεταδοτική παραλλαγή Δέλτα έχει εντοπιστεί σε περισσότερες από 12 πόλεις από τις 20 Ιουλίου, και αξιωματούχοι διέταξαν τις τοπικές κυβερνήσεις να παρακολουθούν στενά τις μολύνσεις και να κλείσουν ‘παραθυράκια’ στις προσπάθειες ελέγχου.

«Μια χαλαρότητα πνεύματος θα ξεπεραστεί αποφασιστικά», ανέφερε χθες Κυριακή η Εθνική Επιτροπή Υγείας (NHC) καλώντας για τον περιορισμό της έξαρσης.

Αναλυτές θεωρούν πως η παραλλαγή Δέλτα είναι η μεγαλύτερη δοκιμή για τη στρατηγική μηδενικών μολύνσεων COVID της Κίνας μετά την αρχική έξαρση πέρυσι, όμως αναμένουν πως οι αρχές θα την καταστείλουν προτού ξεφύγει εκτός ελέγχου, ακόμη και με κάποιο οικονομικό κόστος.

Η Κίνα δεν πρέπει να σταματήσει τους αυστηρούς ελέγχους καθώς χρησιμοποιεί στοχευμένα μέτρα περιορισμού και τον ευρύ εμβολιασμό προκειμένου να νικήσει τον ιό, δήλωσε ο πρώην υπουργός Υγείας Γκάο Τσιανγκ.

«Όσο ο ιός διαδίδεται ακόμα ευρέως παγκοσμίως, η πολιτική της Κίνας να εμποδίσει αυστηρά την εισαγωγή του ιού δεν πρέπει να αλλάξει», έγραψε ο Γκάο στην κρατική Λαϊκή Ημερησία.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ