Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΝέο πεντάστερο θέρετρο έρχεται στη Σκιάθο

Νέο πεντάστερο θέρετρο έρχεται στη Σκιάθο

Ένα νέο τουριστικό πολυτελές θέρετρο αναμένεται να κατασκευαστεί στη Σκιάθο, μετά και την έγκριση της Διϋπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) για ένταξη του έργου της εταιρείας ELIVI HOTELS στις στρατηγικές επενδύσεις.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερα χρόνια, έχει προϋπολογισμό 52 εκατ. ευρώ και έρχεται να συμπληρώσει την υφιστάμενη επένδυση της εταιρείας με το ξενοδοχείο ELIVI SKIATHOS στην ευρύτερη περιοχή των φημισμένων Κουκουναριών.

Πώς θα είναι το νέο πεντάστερο

Ειδικότερα, το ξενοδοχειακό συγκρότημα, το οποίο θα χαρακτηρίζεται από ήπια δόμηση με συντελεστή στο 0.15%, θα έχει συνολική δυναμικότητα 267 δωματίων και 534 κλινών σε έκταση 129 στρεμμάτων.

Πέρα από την ξενοδοχειακή μονάδα πέντε αστέρων που θα περιλαμβάνει, δυναμικότητας 58 δωματίων, εντός του θα δημιουργηθούν και 154 επιπλωμένα διαμερίσματα/bun alows καθώς και 55 exclusive επιπλωμένα διαμερίσματα και bungalows διαφόρων τύπων.

Στις εγκαταστάσεις του θα υπάρχει και πολυτελές κέντρο ευεξίας και spa με σύγχρονο
γυμναστήριο, ένα κεντρικό εστιατόριο και δύο θεματικά καθώς και δύο αίθουσες συνεδριάσεων.

Επιπλέον προβλέπεται και δημιουργία τουριστικής λιμενικής εγκατάστασης για τις
ανάγκες της επένδυσης
.

Η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για την ελληνική οικονομία η οποία μπορεί να φτάσει και τα 268 εκατ ευρώ την επόμενη εικοσαετία. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με την εταιρεία το νέο συγκρότημα θα δημιουργήσει 320 νέες θέσεις εργασίας κατά τη λειτουργία του θερέτρου αλλά και θα στηρίξει τους εγχώριους προμηθευτές. Σημειωτέον ότι οι δαπάνες από πλευράς επενδυτή να υπολογίζονται συνολικά στα €9 εκατ. κατά την φάση της κατασκευής και σε €11 εκατ. ετησίως, κατά τη φάση της λειτουργίας.

Σημαντικός θα είναι και ο αντίκτυπος για το περιβάλλον με την εταιρεία να εγγυάται στο πλαίσιο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης, ότι θα διαθέτει 0,1% του κύκλου εργασιών της για έργα και δράσεις περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (Environmental Social Governance, ESG) που θα μπορούν να παράξουν αξία και να διαμορφώσουν αποτελεσματικές στρατηγικές με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Μεταξύ των προαναφερθέντων δράσεων εντάσσεται και η απόκτηση γαλάζιας σημαίας στις παραλίες που θα αξιοποιεί, τη δημιουργία δασικών μονοπατιών και ζωνών πυροπροστασίας σε συνεργασία με αρμόδιες αρχές, την υποστήριξη bike-friendly υποδομών, αλλά και την πραγματοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των κοινών σε σχέση με το περιβάλλον.

«Συνεχίζουμε να επενδύουμε στρατηγικά στον Ελληνικό τουρισμό και στη Σκιάθο, με όραμα να μετατρέψουμε το ELIVI SKIATHOS σε ένα κορυφαίο πολυτελή και αειφόρο προορισμό, παγκόσμιας εμβέλειας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επένδυση, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η κα Ναθαναηλίδου, φιλοδοξεί να προσελκύσει υψηλού επιπέδου επισκέπτες απ΄όλο τον κόσμο, αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν του νησιού αλλά και επιμηκύνοντας την τουριστική περίοδο. «Είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε την στήριξη του συνόλου της Ελληνικής πολιτείας», δήλωσε σχετικά η κα Βιβή Ναθαναηλίδου, Αντιπρόεδρος της ELIVI HOTELS SA.

Να θυμίσουμε ότι η εταιρεία ELIVI HOTELS της οικογένειας Ναθαναηλίδη, συστήθηκε στον τομέα της φιλοξενίας το 2018 με το πολυτελές beachfront resort ΕLIVI SKIATHOS, που στεγάζεται στο πρώην Ξενία Σκιάθου και αναπτύσσεται σε 3 υπερσύγχρονα συγκροτήματα (Elivi Xenia Hotel, Grace Suites, Nest Villas and Suites) σε έκταση 200 στρεμμάτων.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ