Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSEurobank: Ένα βήμα πιο μπροστά

Eurobank: Ένα βήμα πιο μπροστά

Με δύο εξαγορές σε διάστημα μηνός (σε Κύπρο και Σερβία), με δραστική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της διαχείρισης των ζημιών, με κεφαλαιακή διάρθρωση ισχυρή και τις “πλάτες” ενός ισχυρού βασικού μετόχου (Fairfax/Prem Watsa)η Eurobank είναι η πρώτη από τις συστημικές που “δείχνει” την στόχευση της για την επόμενη ημέρα.  

“Υπήρξαμε καταλύτης και πρωτοπόροι, ανοίγοντας τον δρόμο για τον ανταγωνισμό…” είπε, μεταξύ άλλων, την Παρασκευή- στη γενική συνέλευση των μετόχων- ο διευθύνων σύμβουλος, Φωκίων Καραβίας.    

Θυμίζοντας, πως η Eurobank “άνοιξε τον δρόμο” για τις τιτλοποιήσεις, για την διαδικασία επανάκτησης αξίας (από assets, που βγαίνουν προς πώληση/διαχείριση κ.λ.π) μέσω του CairoMezz (που είναι εδώ και καιρό, σε διαπραγμάτευση στο χρηματιστηριακό ταμπλό) και όχι μόνο.    

Ένα βήμα πιο μπροστά σε σχέση με τον ανταγωνισμό, κάτι που αποτυπώνεται και επενδυτικά, καθώς για τη μετοχή της Eurobank η απόδοση, από την αρχή του έτους, είναι κατά 35,26% θετική, όταν-συγκριτικά- για τον κλαδικό Δείκτη Τραπεζών περιορίζεται στο, μόλις, 0,62% στο ίδιο διάστημα (σχεδόν 7μηνο).      

-ο…κουμπάρος-  

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ