Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΣτη DEFEA παρουσιάζονται ελληνικά UAVs για αέρα και θάλασσα!

Στη DEFEA παρουσιάζονται ελληνικά UAVs για αέρα και θάλασσα!

Ποιος είπε ότι αυτή η χώρα δεν παράγει τίποτα; Ποιος είπε ότι η βιομηχανία της δεν μπορεί να περάσει μπροστά; Ποιος είπε ότι δεν υπάρχουν λύσεις; Στην έκθεση αμυντικών συστημάτων DEFEA (Defence Exhibition Athens) που θα γίνει στις 13-15 Ιουλίου, στο Athens Metropolitan Expo, αποδεικνύεται ότι όταν οι Έλληνες θέλουμε, μπορούμε! Η απόδειξη τούτου δίνεται με την παρουσίαση αυτόνομων αμυντικών συστημάτων τόσο για την αέρα όσο και για τη θάλασσα. Τα drones είναι αμιγώς ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής!

Ο λόγος για τα UAVs της ελληνικής εταιρίας τεχνολογίας SAS Technology, μέλους της διαρκώς ανερχόμενης Spirit World Group, του επιχειρηματία Μιχάλη Σπυριδάκου. Η εταιρία, παρά το… νεαρό της ηλικίας της έχει να παρουσιάσει επιτεύγματα, στηριζόμενη αποκλειστικά σε ίδια κεφάλαια, προχωρώντας ήδη σε παραγωγή. Η οποία SAS -όχι τυχαία- έλαβε “ψήφο εμπιστοσύνης” από το Αμερικανικό Κολλέγιο με το οποίο εγκαινίασε χθες τη συνεργασία του.

Σε ό,τι αφορά τη DEFEA, τώρα, το σημαντικό είναι ότι εκεί η Spirit Aeronautical Systems δεν θα επιδείξει μακέτες. Θα επιδείξει UAVs τα οποία μπορούν να εκτελέσουν σημαντικές αποστολές και έχουν δοκιμαστεί γι’ αυτό. Άλλωστε, η εταιρία έχει την εμπειρία με την παραγωγή δύο σειρών πολυκοπτέρων, (EMPUSA και SARISA). Οι αμιγώς ελληνικές αυτές σειρές μη επανδρωμένων συστημάτων, διαθέτουν πολλαπλά μεσαίου έως μεγάλου βάρους απογείωσης μοντέλα, προοριζόμενα τόσο για πολιτική όσο και για επιχειρησιακή (τακτική) χρήση και διατίθενται σε μορφή πλήρως αυτόνομων οχημάτων αλλά και, για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά -παραγωγή- ως προσδεδεμένα (TETHERED). Πέραν αυτών, έχει ολοκληρώσει την σχεδίαση μιας ακόμη σειράς που θα εισέλθει σε παραγωγή σύντομα και αφορά σε Cargo Drones με την επωνυμία ERMIS.
Άλλη μια καινοτομία που φέρνει η SAS είναι η νέα σειρά αυτόνομων πλωτών μέσων μεγάλης ταχύτητας με την επωνυμία PYRPOLITIS προοριζόμενη κυρίως για αμυντικές εφαρμογές. Η ονομασία -παραπέμποντας στον πυρπολητή της Επανάστασης του 1821-, σήμερα ίσως να είναι… σημαδιακή.

Στο περίπτερό της στη DEFEA, η SAS θα παρουσιάσει την πλήρη γκάμα συστημάτων (αέρος και θαλάσσης), με το ενδιαφέρον να στρέφεται στη γκάμα των προϊόντων ειδικά στην κατηγορία των μη επανδρωμένων πτητικών μέσων που είναι το μεγάλο πεδίο ανταγωνισμού. Τα βασικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των νέων προϊόντων της SAS -πλην, φυσικά του γεγονότος ότι πρόκειται για εγχώριας παραγωγής- είναι η άκρως ελκυστική σχέση κόστους-δυνατοτήτων που προσφέρουν σε σχέση με αντίστοιχα προϊόντα της διεθνούς αγοράς, αλλά και η δυνατότητα προσαρμογής τους στις ανάγκες του κάθε χρήστη, σε συνδυασμό με την υψηλού επιπέδου υποστήριξη και τις δυνατότητες συνεχούς αναβάθμισης που προσφέρει η εταιρία.

Η Spirit World Group

Όμως δεν είναι μόνο η SAS, η οποία αποδεικνύει ότι αν οι Έλληνες θέλουμε, μπορούμε να μεγαλουργήσουμε ακόμα και απέναντι στους διεθνείς κολοσσούς και κυρίως χωρίς κρατική παρέμβαση, αλλά με ίδια κεφάλαια. Ο Όμιλος Spirit World Group που ίδρυσε ο Μιχάλης Σπυριδάκος, παρουσιάζει ραγδαία ανάπτυξη το τελευταίο διάστημα.

Με μια σειρά από θυγατρικές -έξι επί του παρόντος- και παρουσία σε 10 χώρες σε όλο τον κόσμο, η Spirit World Group, έχοντας ως κεντρικό άξονα δραστηριότητας τη ναυτιλία (προσφέροντας καθετοποιημένη γραμμή στους πελάτες του, που περιλαμβάνει πλοιοκτησία, management, Ship Spare Handling, Trading, Freight Forwarding-Chartering, Bunkering, Supplies κ.α.).
Τελευταία, έχει μπει και σε άλλους τομείς στης αγοράς, όπως το real estate, όπου, έχοντας μπει στην Michael Angelo Properties, επεκτάθηκε ήδη στη διαχείριση πολυτελών ακινήτων και ετοιμάζει τα επόμενα «βήματά» του. H φιλοσοφία του, όπως και στη ναυτιλία, αλλά και τον τουρισμό εδράζεται στη λογική του one «stop shop». Π.χ. για όλη την αλυσίδα της ναυτιλίας, . Tο ίδιο «χτίζει» στον τουρισμό, ανάλογα κινείται το real estate. Στον δε τουρισμό αυτή την περίοδο μέσω της Spirit Tours & Yachting, που ξεκίνησε από τη διαχείριση μεσαίων και μεγάλων γιοτ, επενδύει τώρα σε Catamaran και Monohull…

Πίσω από την αλματώδη εξέλιξη του Spirit World Group και τις τεράστιες επιτυχίες που αποτελούν εθνικό κεφάλαιο, βρίσκεται ο διορατικός επιχειρηματίας Μιχάλης Σπυριδάκος. Με «όπλα» του την αγάπη για την πατρίδα τόλμη, τη γνώση της αγοράς, το αισθητήριο για μια πετυχημένη νέα κίνηση, ακόμη και σε άγνωστα πεδία, ο σχεδιασμός και η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων του και η «επένδυση» στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Όσοι γνωρίζουν καλά τον Σπυριδάκο στη ναυτιλιακή αγορά και όχι μόνο, έχουν να λένε πως περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη το επιτελείο, τους συνεργάτες και τα στελέχη του ομίλου του. Kαι πως δεν είναι τυχαίο το ότι τους γνωρίζει όλους, έναν προς ένα, με το μικρό τους όνομα κα τους θεωρεί τους πραγματικούς «επενδυτές» που έχουν βάλει το «λιθαράκι» τους στην αλματώδη εξέλιξη του Spirit World Group.

Ο επιχειρηματίας αναμένεται να γυρίσει σύντομα νέες σελίδες, προσθέτοντας στο portfolio των δραστηριοτήτων του και άλλες, όπως οι υπηρεσίες αεροδρομίων, ενίσχυση της θέσης του στη ναυτιλία με δραστηροποίηση στη μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου και άλλα καθώς και την επέκταση σε άλλες δραστηριότητες (Vessel Management, Logistics, Rail Services, Shipping Line & Aviation Agency).

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ