Τρίτη, 20 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗ“MINOAN ROOTS”: Η Περιφέρεια Κρήτης στο επίκεντρο γαστρονομικού αφιερώματος στο «Food &...

“MINOAN ROOTS”: Η Περιφέρεια Κρήτης στο επίκεντρο γαστρονομικού αφιερώματος στο «Food & Travel Magazine»

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του έγκυρου περιοδικού Food & Travel Magazine, το οποίο περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό 10σέλιδο αφιέρωμα με τίτλο “MINOAN ROOTS” για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου. Το αφιέρωμα παρουσιάζει με λεπτομέρεια τον γαστρονομικό πλούτο και την πολιτιστική κληρονομιά της ανατολικής Κρήτης, με υπογραφή της δημοσιογράφου Rosemary Barron και του φωτογράφου Gary Latham. Πρόκειται για «καρπό» της δημοσιογραφικής αποστολής που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με το γραφείο ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου τον Οκτώβριο του 2024.

Το 14σέλιδο αφιέρωμα προσκαλεί τους αναγνώστες να “ανακαλύψουν τις γεύσεις, παραδόσεις και το συναρπαστικό τοπίο της ανατολικής Κρήτης, όπου η ιστορία και η φιλοξενία συνυπάρχουν. Μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό και λεπτομερή κείμενα, το αφιέρωμα αναδεικνύει την αυθεντικότητα της κρητικής γαστρονομίας, τα ποιοτικά τοπικά προϊόντα της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, τις παραδοσιακές συνταγές και τα έθιμα που συνδέονται με την κρητική διατροφή. Περιλαμβάνει επίσης πρακτικές πληροφορίες και ένα χρήσιμο γλωσσάρι γαστρονομικών όρων της Κρήτης.

Η πραγματοποίηση της δημοσιογραφικής αποστολής και το αποτέλεσμα αυτής είναι καρπός συνεργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου με τοπικούς φορείς, επιχειρήσεις και κατοίκους της περιοχής, που συνέβαλαν στην ανάδειξη της αυθεντικής κρητικής φιλοξενίας και γαστρονομίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου ανέφερε: «Κάθε αφιέρωμα, κάθε άρθρο, κάθε γραμμή που αφιερώνεται στην Κρητική Γαστρονομία, είναι ένα λιθαράκι προς κάτι πολύ μεγαλύτερο, αυτό που εμείς ονομάζουμε Γαστρονομικό Πολιτισμό της Κρήτης. Αυτό τον πολιτισμό πρέπει να αναδείξουμε μέσω της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2026, αυτόν τον πολιτισμό πρέπει να διαφυλάξουμε και σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και το αφιέρωμα του Food & Travel Magazine που θα πρέπει να έχει και συνέχεια.»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Ανδρουλάκης δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για τη δημοσίευση αυτού του εκτενούς αφιερώματος στο Food & TravelMagazine. Το άρθρο αναδεικνύει με εξαιρετικό τρόπο τις γεύσεις, τη γαστρονομία, τα τοπικά προϊόντα και, κυρίως, τους ανθρώπους του τόπου μας. Η ποιότητα του αφιερώματος επιβεβαιώνει τη μοναδικότητα των προϊόντων και των εμπειριών που προσφέρει η περιοχή μας. Το αναπτυξιακό σύμπλεγμα που δημιουργούμε μέσα από συνέργειες και συλλογική προσπάθεια, το προβάλλουμε με στοχευμένες δράσεις σε όλο τον κόσμο, ενισχύοντας τη διεθνή προβολή της Κρήτης και του Λασιθίου ως ενιαίου προορισμού».

Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Τουρισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου Μιχαήλ Κλώντζας επεσήμανε: «Το προφίλ των αναγνωστών του Food & Travel ταιριάζει απόλυτα με την τουριστική στρατηγική της Περιφέρειας Κρήτης για προσέλκυση επισκεπτών υψηλής αξίας που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες και ενδιαφέρονται για την τοπική κουλτούρα. Αυτό συνάδει με τους στόχους μας για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού μας».

Αξίζει να τονιστεί τέλος, ότι, το Food & Travel Magazine, ηγετικό έντυπο γαστρονομικού τουρισμού με παρουσία σε 7 χώρες και μηνιαία κυκλοφορία 31.000 αντιτύπων στο Ηνωμένο Βασίλειο, απευθύνεται σε αναγνωστικό κοινό υψηλού εισοδηματικού επιπέδου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του περιοδικού, το 95% των αναγνωστών του έχει ετήσιο εισόδημα άνω των £50.000, το 73% άνω των £76.000 και πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 2-3 διεθνή ταξίδια ετησίως με μέση δαπάνη £3.482 ανά άτομο για το κύριο ταξίδι τους.

LIDL
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ