Ο Ολυμπιακός νίκησε στη Νέα Φιλαδέλφεια ξανά την ΑΕΚ, 2-0 αυτή τη φορά, και ακόμη και τώρα που ο τίτλος έχει κριθεί, εμφανίζεται ανώτερος σε όλες τις αναμετρήσεις. Ο Ολυμπιακός με κάθε τρόπο, άλωσε λοιπόν και πάλι τη Νέα Φιλαδέλφεια και βύθισε στην εσωστρέφεια την αναποτελεσματική ΑΕΚ.
Ο Ολυμπιακός είχε τον Τζολάκη σταθερό σε όλες τις κρίσιμες στιγμές, τους Στάμενιτς και Βέλντε να δικαιώνουν τον Μεντιλίμπαρ που έκανε την έκπληξη και τους έβαλε βασικούς και τον Γιάρεμτσουκ να βάζει πάλι γκολ σε μεγάλο παιχνίδι (ντέρμπι και Ευρώπη).
Η ήττα έγινε συνήθεια για την ομάδα του Αλμέϊδα, που δεν μπόρεσε, αν και είχε φάσεις, να βρει το γκολ. Είναι τέταρτη και καλείται να βγάλει αντίδραση. Πληρώνει λάθη της στη διάρκεια της σεζόν, όπως η πώληση του Λιβάϊ Γκαρσία.
Φάνηκε ξανά, τα αναπάντητα ερωτήματα να μη βρίσκουν λύσεις. Δείχνει να μην έχει δυνατότητα αντίδρασης και πως δεν αποκλείεται να τελειώσει τα Play Offs χωρίς βαθμό. Η πλειοψηφία των παικτών της Ένωσης δείχνει μακριά από φυσιολογικά στάνταρ.
Αν συμπεριλάβουμε και τα τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου, τότε, ο αριθμός των αγώνων στους οποίους η ΑΕΚ αγνοεί τη νίκη, ανεβαίνει στα έξι ματς! Θυμίζουμε πως οι “κιτρινόμαυροι” είχαν μείνει στη λευκή ισοπαλία με τον Άρη στο Κλ. Βικελίδης την τελευταία αγωνιστική της regular season, ενώ, μια εβδομάδα πριν, είχαν χάσει με 1-0 από τον Ολυμπιακό στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Τελευταία νίκη της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα ήταν πριν από 63 ημέρες και συγκεκριμένα στις 23 Φεβρουαρίου, στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη (0-3).
Ο Παναθηναϊκός έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στην Τούμπα, η υπόθεση για τη 2η θέση της Stoiximan Super League παραμένει ωστόσο εντελώς ανοικτή και για τους τρεις διεκδικητές, με την επιτυχία του ΠΑΟΚ κόντρα στους “πράσινους”.
Με ανατροπή ο “δικέφαλος του βορρά” επιβλήθηκε 2-1 του “τριφυλλιού” και μείωσε στο -1 από την ομάδα του Βιτόρια. Παραμένει δίχως εκτός έδρας νίκη στο 2025 ο Παναθηναϊκός, που αν έπρεπε να κάνει ένα μεγάλο διπλό, τώρα ήταν η ώρα, αλλά δεν το κατάφερε. Πήρε το απόλυτο τίποτα, που του άξιζε με την εικόνα του στο ντέρμπι.
Ήταν άφαντη η ομάδα του Βιτόρια καθώς δεν προσπάθησε να παίξει. Μία ευκαιρία σε όλο το παιχνίδι, το γκολ. Δεν μπορεί από το 3ο λεπτό μία ομάδα να περιμένει να κρατήσει αποτέλεσμα. Ενώ βολευόταν και με ισοπαλία, δεν πήρε τίποτα.
Με ψηλά τη γραμμή της άμυνας στο δεύτερο ημίχρονο, άσκησε πίεση χωρίς λογική προσέγγιση, ατομικά και ομαδικά. Το επόμενο παιχνίδι είναι τελικός.
Επανήλθε μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ το σύνολο του Λουτσέσκου και διεκδικεί τη 2η θέση. Είναι στο κόλπο.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAY OFF (1-4)
1.Ολυμπιακός 69
2.Παναθηναϊκός 56
3.ΠΑΟΚ 55
4.ΑΕΚ 53
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5Η)
Κυριακή 4 Μαϊου
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός (8μμ)
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (8μμ)
Η 6Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κυριακή 11 Μαϊου
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (8μμ)
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (8μμ)