Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΚΟΙΝΩΝΙΑΚ. Τσιάρας: Αύξηση ποινών για τα ειδεχθή εγκλήματα

Κ. Τσιάρας: Αύξηση ποινών για τα ειδεχθή εγκλήματα

Για την αυστηροποίηση των ποινών, με αφορμή την δολοφονία στα Γλυκά Νερά, μίλησε στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

Ειδικότερα, ο Υπουργός είπε ότι δεν θέλει να προκαταλάβει το πόρισμα της επιτροπής παρακολούθησης του νέου Ποινικού Κώδικα, που μελετά το νέο καθεστώς και θα κάνει προτάσεις ώστε να αντιμετωπιστούν ατέλειες στην αλλαγή που έγινε. Σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχει και αυξημένη κοινωνική πίεση μετά από το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά και τα σεξουαλικά αδικήματα κυρίως κατά ανηλίκων και ανέφερε ότι με βάση τις εκτιμήσεις και την ενημέρωση που έχει, θα υπάρξει πρόταση για αυστηροποίηση σε ότι αφορά τις ποινές και δη την έκτιση τους από τους καταδικασμένους για τέτοιες πράξεις.

«Εννοείται ότι θα υπάρξει αύξηση ποινών» είπε εμφατικά ο κ. Τσιάρας, λέγοντας ότι στόχος είναι, μετά από διαβούλευση, η νομοθέτηση με τρόπο που θα κάνει τους πολίτες να αισθάνονται ασφάλεια και παράλληλα να ικανοποιείται το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Τέλος σχετικά με για την Συνεπιμέλεια και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στην συζήτηση και την ψήφιση του νομοσχεδίου, ο Υπουργός σχολίασε πως:

«Πέρα από την επιμόρφωση των δικαστών, το νόημα είναι ότι οι δύο γονείς θα πρέπει να τα βρουν πριν φτάσουν στα δικαστήρια, προκειμένου να αποφύγουν την ψυχική ταλαιπωρία την δική τους και κυρίως την ψυχική ταλαιπωρία του παιδιού», προσθέτοντας ότι «η μεγαλύτερη ανησυχία που διατυπώθηκε στην διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου ήταν τα τυχόν κενά που αφορούν την βία κατά των γυναικών, τα οποία δεν υπάρχουν και αυτό έχει προβλεφθεί με σαφείς και αυστηρές διατάξεις.

«Ο εισαγγελέας μπορεί να κρίνει ακόμη και την διαδικασία της επικοινωνίας, σε περίπτωση κακοποιητικής συμπεριφοράς από έναν γονιό», συμπλήρωσε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ