Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΓ. Πλακιωτάκης: Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί για κάθε...

Γ. Πλακιωτάκης: Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί για κάθε Έλληνα, για κάθε Ελληνίδα παντού στον κόσμο ημέρα τιμής και μνήμης

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί για κάθε Έλληνα, για κάθε Ελληνίδα παντού στον κόσμο ημέρα τιμής και μνήμης. Είναι η μέρα που η ομοψυχία και η ελπίδα νίκησε το φόβο. Είναι η μέρα που δόθηκε γενναία μάχη υπέρ των υψηλών ιδανικών που οι Έλληνες έχουμε κληροδοτήσει στην ανθρωπότητα.

Σήμερα, τιμούμε την Πίστη και ομοθυμία με την οποία οι πρόγονοι μας όρθωσαν ανάστημα απέναντι στους επίδοξους εισβολείς. Απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό.

Το ηχηρό και υπερήφανο «ΟΧΙ» του Έθνους μας αποτυπώνει την γενναιότητα του λαού μας.  Την αποφασιστικότητά του να δώσει τον υπέρ πάντων Αγώνα για την Πατρίδα και να προκαλέσει σε έναν αριθμητικά υπέρτερο αντίπαλο την πρώτη του ήττα.
Οι πρόγονοί μας, υπερασπιζόμενοι τις διαχρονικές αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης, έγιναν σύμβολα ηρωισμού και αυτοθυσίας.
Αυτές οι θυσίες μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν μέχρι σήμερα. 
Οδηγός μας στο δρόμο που καλούμαστε όλοι μαζί ως Έθνος να διαβούμε αποτελούν η Πίστη στα ιδανικά της ελευθερίας, η δημοκρατία και δικαιοσύνη, το βαθύ αίσθημα ευθύνης για την προάσπιση της Πατρίδας. Όλα αυτά αποτελούν παράλληλα και την έμπνευση μας για την εθνική πρόοδο και την ατομική προκοπή. Οφείλουμε να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο ενωμένοι. Μόνο με τον τρόπο αυτό θα πετύχουμε τους εθνικούς μας στόχους και θα έχουμε ένα λαμπρότερο μέλλον για τα παιδια μας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ