Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΟ Ισμαέλ Μπλάνκο σταμάτησε το ποδόσφαιρο στα 41!

Ο Ισμαέλ Μπλάνκο σταμάτησε το ποδόσφαιρο στα 41!

Ο Ίσμαελ Μπλάνκο ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά από μία γεμάτη 20ετία στο ποδόσφαιρο. Ο 41χρονος αργεντινός, πρώην επιθετικός της ΑΕΚ, σε ανάρτηση στο Instagram αναφέρθηκε σε όλους τους σταθμούς της καριέρας του.

Ο Μπλάνκο στην ΑΕΚ κατέγραψε 169 συμμετοχές σε τέσσερα χρόνια, πετυχαίνοντας 72 γκολ ενώ μέτρησε και 24 ασίστ.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Κολόν και εκτός από την ΑΕΚ αγωνίστηκε σε: Λιμπερτάδ, Ολίμπο, Σαν Λουίς, Λέγκια, Μόναχο 1860, Λανούς, Μπαρτσελόνα (Εκουαδόρ), Ατλέτικο Τουκουμάν, Μίτρε, Αιγάλεω, Παναρκαδικό, Ιάλυσο, Θιουδάδ Μπολιβάρ.

Aναλυτικά το μήνυμά του:

“Από εκείνη τη μακρινή Παρασκευή, στις 6 Σεπτεμβρίου 2002, έχουν περάσει 22 χρόνια. Σήμερα είναι η ώρα να αποχαιρετήσω αυτό το πάθος που με συντρόφευε από παιδί. Δεν ήταν καθόλου εύκολο αλλά νιώθω ότι ήρθε η ώρα να κλείσω αυτό το κεφάλαιο.

Έφυγα από το σπίτι όταν ήμουν μόλις έφηβος. Έφυγα από την οικογένειά μου, τους φίλους μου και τις στοργές μου με ένα σακίδιο γεμάτο ελπίδες. Στην αρχή οι μέρες ήταν πολύ δύσκολες, μου έλειπε η αγκαλιά των γονιών μου, οι στιγμές που μοιράζομαι με τα αδέρφια και τους φίλους μου, αφήνοντας στην άκρη πολλά πράγματα.

Όπως να μοιράζομαι οικογενειακές συγκεντρώσεις, να βγαίνω με τους φίλους μου, που μπορούσαν να πάνε σε πάρτι, να βγουν έξω. Σαββατοκύριακα και πολλές άλλες δραστηριότητες που κατάφεραν να πραγματοποιήσουν στα νιάτα τους. Ξέγνοιαστος όσο ήμουν στην προπόνηση, πέρασα εποχές ταξιδεύοντας και φροντίζοντας τον εαυτό μου σαν επαγγελματίας και ακόμη και πριν γίνω. Υπήρξαν πολλές στιγμές που τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως έπρεπε. Με θυσίες, επιμονή, στάση και κυρίως με ταπεινότητα, μακροπρόθεσμα όλη αυτή η προσπάθεια άρχισε να αποδίδει καρπούς.

Το ποδόσφαιρο μου έδωσε τα πάντα, μπόρεσα να κάνω οικογένεια. Η γυναίκα μου μού χάρισε τρία υπέροχα παιδιά. Έκανα φιλίες, εμπειρίες και αξέχαστες στιγμές. Είχα την τιμή να έχω παίξει σε διαφορετικά πρωταθλήματα, αφήνοντας αυτές τις αναμνήσεις για πάντα στην καρδιά μου και τώρα είμαι ήσυχος που άφησα πίσω μου τα πάντα που φορούσα σε όλη την καριέρα μου σε κάθε γήπεδο που έπρεπε να τους εκπροσωπώ.

Το μήνυμά του στα νέα παιδιά:

Ως μήνυμα στους νέους που ονειρεύονται να φτάσουν στην κορυφή, τους λέω ότι παλεύουν για τα όνειρά τους. Θα υπάρξουν δύσκολες στιγμές, θα χρειαστούν θυσίες που θα πονέσουν, αλλά αν αγαπάς αυτό το άθλημα όπως έκανα εγώ, κάθε προσπάθεια θα αξίζει τον κόπο. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω κυρίως την οικογένειά μου, που με συνόδευσε σε αυτή την περιπέτεια με την άνευ όρων υποστήριξή της. Όλους τους συναδέλφους μου στο τεχνικό προσωπικό, τον ιατρικό εξοπλισμό και το προσωπικό κάθε κλαμπ από το οποίο έχω περάσει. Επίσης τους οπαδούς όλων των συλλόγων για τις εκφράσεις αγάπης και στοργής που μου έδειχναν πάντα σε όλη μου την καριέρα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όλα αυτά που ζήσαμε μαζί”.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ