Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός: Κούρασε ο Ντιέγκο Αλόνσο, να φυγει τώρα!

Παναθηναϊκός: Κούρασε ο Ντιέγκο Αλόνσο, να φυγει τώρα!

Ο Παναθηναϊκός από το ξεκίνημα της σεζόν 2024/25 δεν ξέρει που πατά και που βρίσκεται! Δεν είναι ζήτημα επιστημονικής προσέγγισης να το καταλάβει κανείς. Χρειάζεται απλά να έχει παρακολουθήσει ενδεικτικά έστω τρία παιχνίδια από αυτά που έχει δώσει έως τώρα. Όποια τρία κι αν είναι αυτά, διαλέγοντας ελεύθερα!

Η τελευταία εμφάνιση κόντρα στην Τσέλσι επιβεβαίωσε ξανά πως το σύνολο που κρατά στα χέρια του ο προπονητής Ντιέγκο Αλόνσο στερείται βασικών χαρακτηριστικών. Δεν έχει καταρχάς αγωνιστική ψυχολογία, κάτι που φαίνεται σε κάθε προσπάθεια. Κατά συνέπεια αδυνατεί να προβάλλει αντίσταση και παραδίδεται στις επινοήσεις οποιασδήποτε ομάδας.

Εκτός αυτού, ο Παναθηναϊκός “κάλεσε” 55.000 φίλους της ομάδας στο ΟΑΚΑ, για να δει τον Ντιέγκο Αλόνσο να κάνει…διαχείριση στο ρόστερ ενόψει Άρη! Σο-βα-ρά τώρα; Διαχείριση κόντρα στην Τσέλσι; Ο Τετέ που αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά, δεν ξεκίνησε κόντρα στον πιο δύσκολο αντίπαλο.

Μετά από οκτώ αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και αρκετά ευρωπαϊκά παιχνίδια, το “τριφύλλι” δεν έχει δείξει απολύτως τίποτα.

Παίζει στην τύχη, χωρίς αυτοματισμούς, καμία συνεργασία και έλλειψη φρεσκάδας. Ο εφετινός είναι ο χειρότερος Παναθηναϊκός που έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια. Όσο καθυστερεί η απομάκρυνση του Ντιέγκο Αλόνσο η ομάδα θα συνεχίσει να πληγώνεται ανεπανόρθωτα, μειώνοντας τις πιθανότητες όχι να πάρει το πρωτάθλημα (μοιάζει με ανέκδοτο πλέον), αλλά και να προλάβει την πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος που θα οδηγήσει αυτή πλέον στα play offs.

Σε μία σεζόν με ακριβές μεταγραφές, οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν είναι σε θέση να βγάλουν εικόνα ομάδας και διασύρονται από αγώνα σε αγώνα. Δεν ευθύνονται προφανώς οι ίδιοι αλλά ο ανίκανος να τους μεταδώσει τις σκέψεις και τα πλάνα Αλόνσο. Όποια είναι αυτά που έχει.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Μπακασέτας που μοιάζει άλλος από εκείνον τον πολύ καλό της εθνικής ομάδας.

Κόντρα στην Τσέλσι δεν είχε κανείς απαίτηση καλού αποτελέσματος. Όμως η διαχείριση του Αλόνσο ήταν τραγική. Με μία ενδεκάδα εκτός λογικής Το ρόστερ δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που παρουσιάζει σε κάθε αγώνα.

Δεν θα κρίνω αυστηρά το γεγονός ότι μίλησε για τους βαθμούς που θα πρέπει να πάρει ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη, χωρίς να θυμάται εάν παίζει εντός η εκτός έδρας στους επόμενους δύο αγώνες.

Μάλλον έχει καταλάβει και ο ίδιος ότι δεν θα είναι σύντομα πλέον μέλος αυτής της ομάδας και έχει πνευματικά εγκαταλείψει. Ούτε στο αγωνιστικό μέρος συμμετείχε ποτέ βέβαια. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού προσπαθεί να στηρίξει, δεν ξέρει ωστόσο πως να αντιδράσει, δείχνοντας αμηχανία.

Το σύνθημα για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο ΟΑΚΑ δεν ακούστηκε επειδή πιστεύει κανείς ότι μπορεί να αναλάβει τώρα, αλλά για να σταλεί μήνυμα πως δεν αντέχεται άλλο αυτή η τόσο κακή εικόνα. Προσβάλλει το όνομα της ομάδας.

Τεράστια αποτυχία η επιλογή του ουρουγουανού.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ