Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΗ BlackRock πούλησε το 45% που κατείχε στην Gaslog

Η BlackRock πούλησε το 45% που κατείχε στην Gaslog

Ο αμερικανικός επενδυτικός κολοσσός BlackRock πουλά το μερίδιο του από τη GasLog, συμφερόντων Πήτερ Λιβανού.

Ειδικότερα, η GasLog Ltd. ανακοίνωσε ότι η GIC, ένας παγκόσμιος θεσμικός επενδυτής, και ένα fund που διαχειρίζεται η Global Infrastructure Partners (GIP), μέρος της BlackRock, έχουν συνάψει συμφωνία με την οποία η GIC θα αποκτήσει το 45% περίπου της συμμετοχής της BlackRock στην GasLog. Η Blenheim Holdings Ltd., η οποία ανήκει εξ ολοκλήρου στην οικογένεια Λιβανού, και το Ίδρυμα Ωνάση θα διατηρήσουν τη συμμετοχή τους στην GasLog στο 55%.

«Η GasLog απολαμβάνει μια εξαιρετική συνεργασία με τη BlackRock από το 2021 και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συνέχισε να δημιουργεί έναν παγκόσμιας κλάσης στόλο σύγχρονων πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου που εξυπηρετεί μερικούς από τους κορυφαίους ενεργειακούς φορείς παγκοσμίως. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε την GIC ως νέο εταίρο μας», δήλωσε ο Πήτερ Λιβανός, πρόεδρος της GasLog.

«Ο μακροπρόθεσμος επενδυτικός ορίζοντας της GIC και η εστίαση στην ασφάλεια και τη λειτουργική αριστεία ευθυγραμμίζονται με τις εταιρικές αξίες της GasLog. Η GIC έχει ιστορικό επιτυχίας στην υποστήριξη επιχειρήσεων ενεργειακών υποδομών, ενισχύοντας περαιτέρω τα βασικά πλεονεκτήματα και την κεφαλαιακή ευελιξία της GasLog. Η παγκόσμια εμβέλειά τους θα μας ωφελήσει επίσης καθώς επιδιώκουμε ελκυστικές ευκαιρίες ανάπτυξης στο μέλλον», πρόσθεσε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ