Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός: Φυσιολογική συντριβή, 1-4 από την Τσέλσι...

Παναθηναϊκός: Φυσιολογική συντριβή, 1-4 από την Τσέλσι…

Ο Παναθηναϊκός δεν έπαιξε απόψε (24/10) κόντρα στην Τσέλσι χωρίς να γνωρίζει τη δεδομένη διαφορά με την αντίπαλό του. Ήθελε ωστόσο να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από μία βαριά ήττα, όμως δεν το κατάφερε. Απογοητεύοντας περισσότερους από 50.000 φίλους του που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, οι οποίοι στο τέλος αποδοκίμασαν.

Η Τσέλσι ήταν ξεκάθαρα ανώτερη και επικράτησε 4-1, κι ενώ μπορούσε να σκοράρει κι άλλα γκολ, όμως κάποια στιγμή πάτησε φρένο. Τίποτα από όλα αυτά δεν δικαιολογεί τα ελαττώματα του Παναθηναϊκού. Η εικόνα του έτσι κι αλλιώς είναι δυσανάλογη των δυνατοτήτων των παικτών του. Η ομάδα είναι αδούλευτη και αυτό δεν κρύβεται. Δεν αποδίδει σύμφωνα με την ποιότητα του ρόστερ και μοιάζει να μην μπορεί να το κάνει.

Εφόσον δεν παρουσιαστεί κάποια στιγμή ως σύνολο θα έχει νέα κακά αποτελέσματα και στο πρωτάθλημα.

Σε κάθε περίπτωση η ελληνική ομάδα δεν σκόπευε να διεκδικήσει σε αυτή την αναμέτρηση την πρόκρισή της στην επόμενη φάση αλλά στα επόμενα ματς, που έχει το πρόγραμμα της League Phase του Conference League. Δηλαδή κόντρα στις Τζουργκάρντεν (7/11), Ελσίνκι (28/11), Νιου Σεντς (12/12) και Ντινάμο Μίνσκ (19/12). Τέσσερις αγώνες στους οποίους είναι εφικτή η συγκομιδή βαθμών που θα επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να συνεχίσει στη διοργάνωση. Εφόσον νικήσει και στα τέσσερα παιχνίδια δεν αποκλείεται να βρεθεί στην πρώτη οκτάδα και απευθείας στην επόμενη νοκ άουτ φάση χωρίς τον ενδιάμεσο γύρο των πλέϊ οφ.

Με τον Ντραγκόφσκι κορυφαίο σε κάθε αγώνα τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει σωστά. Η Τσέλσι έβγαλε στο ματς, ούτε λίγο ούτε πολύ με 14 τελικές προσπάθειες, με 60% κατοχή της μπάλας. Ο Παναθηναϊκός έμεινε στον 1 βαθμό από την ισοπαλία με τη Μπόρατς Μπάνια Λούκα.

Η εικόνα την ομάδας θα πρέπει ωστόσο να βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό. Όπως και ο ίδιος ο προπονητής…Οι παίκτες του Ντιέγκο Αλόνσο ξεκίνησαν τον αγώνα με σκοπό να αιφνιδιάσουν την αγγλική ομάδα, επιχειρώντας να σκοράρουν νωρίς. Μόλις στο δεύτερο λεπτό ο Γέντβαϊ θα μπορούσε να το έχει καταφέρει, με διαγώνια κεφαλιά προς την εστία, από την εκτέλεση φάουλ του Μλαντένοβιτς, όμως ο τερματοφύλακας της Τσέλσι έκανε μία δύσκολη επέμβαση. Λίγα λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός είχε τελική με σουτ του Ουναϊ και κάπου εκεί “έκλεισε ο διακόπτης!“.

Από εκείνο το σημείο και μετά η ισορροπία του ματς ήταν αυτή που μπορούσε κανείς να περιμένει, με την Τσέλσι να κερδίζει τις σώμα με σώμα μονομαχίες και σε μία περίπτωση αντεπίθεσης να ανοίγει το σκορ με το πλασέ του Ζοάο Φέλιξ στο 22′, από ασίστ του Μούντριγκ, κόντρα στη ροή του αγώνα. Έφτασε μάλιστα κοντά σε δεύτερο γκολ, 6 λεπτά αργότερα με το σουτ του Έντσο Φερνάντες που σταμάτησε ο Ντραγκόφσκι.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο δεν ξεκίνησε το παιχνίδι με όλους τους παίκτες που υπολογίζει ως βασικούς, αφήνοντας στον πάγκο τους Ίνγκασον, Μπακασέτα και Τετέ. Ο Γερεμέγιεφ, που ξεκίνησε βασικός στην κορυφή της επίθεσης, δεν κατάφερε να μπει ποτέ στο ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου, με την απουσία του Φώτη Ιωαννίδη σε αγώνα τόσο υψηλού επιπέδου να είναι φανερή.

Οι γηπεδούχοι δεν ρίσκαραν πρεσάροντας ψηλά την αμυντική γραμμή της Τσέλσι, ώστε να μην αφήσουν κενούς χώρους, καθώς η αγγλική ομάδα έδειχνε το αναμενόμενο, πως ήταν σε θέση να αξιοποιήσει την ελάχιστη ευκαιρία.

Τελικά το έκανε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με σκόρερ τον ουκρανό Μούντριγκ στο 49′ εκτελώντας με κεφαλιά από τη σέντρα του Πέδρο Νέτο για το 0-2.
Στο 55′ οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα από το σουτ του Ζοάο Φέλιξ και την παρεμβολή του Μαξίμοβιτς, που άλλαξε την τροχιά της μπάλας και ξεγέλασε τον Ντραγκόφσκι.

Ήταν η τέταρτη τελική εντός εστίας για την Τσέλσι που της απέφερε τρίτο γκολ κι ενώ στην επόμενη επίθεση κέρδισε και πέναλτι! Ο Κρίστοφερ Νκουνκού ευστόχησε για το 0-4. Τότε αποφάσισε να κάνει τις πρώτες αλλαγές ο Ντιέγκο Αλόνσο εν μέσω αποδοκιμασιών από την εξέδρα, αλλά και σύνθημα για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Ο Τετέ πέρασε στο ματς κι ενώ υπήρχε για αρκετές ημέρες συζήτηση ότι θα ξεκινούσε βασικός στην κορυφή της επίθεσης. Όταν μπήκε στο παιχνίδι έτσι κι αλλιώς ήταν αργά. Αντί βέβαια να απειλήσει ο Παναθηναϊκός, συνέχισε να το κάνει η Τσέλσι, με σουτ του Ντισασί που απέκρουσε ο Ντραγκόφσκι στο 65′.

Η εξαιρετική συνεργασία Τετέ, Βαγιαννίδη και Πελίστρι τελικά απέφερε γκολ για τους “πράσινους” στο 79΄σε καλή αντεπίθεση.

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς (60′ Βαγιαννίδης), Μαξίμοβιτς, Τσέριν, Ουναϊ (80′ Μπακασέτας), Πελίστρι (70′ Τζούρισιτς), Μαντσίνι (60′ Τετέ), Γερεμέγεφ (70′ Σπόραρ).

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ