Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣτην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής της υποπτεράρχου (ΥΝ) Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη ο Ιω....

Στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής της υποπτεράρχου (ΥΝ) Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη ο Ιω. Κεφαλογιάννης

Στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής της υποπτεράρχου (ΥΝ) Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη που πραγματοποιήθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας παρέστη σήμερα, Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης.

Όπως ανακοινώθηκε, παρόντες στην τελετή ήταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο διοικητής 251 ΓΝΑ ταξίαρχος (ΥΙ) Κωνσταντίνος Σιαφάκας, η οικογένεια της υποπτεράρχου (ΥΝ) Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη, επίτιμοι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί και συνάδελφοι της εκλιπούσας. 

Ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι η προτομή που φιλοτεχνήθηκε με μέριμνα της Πολεμικής Αεροπορίας, είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής στη θυσία της Εύης που έχασε εν ώρα καθήκοντος τη ζωή της, στο δυστύχημα της 17ης Σεπτεμβρίου στη Λιβύη. 

Παράλληλα, υπογράμμισε πως από τη δική της θυσία αντλούμε διδάγματα αρετής, θάρρους, συναδελφικότητας, καλοσύνης και ευγένειας και αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αίσθημα καθήκοντος και ανιδιοτελής αγάπη για την πατρίδα.

«Η Εύη, είπε ο υφυπουργός, «ήταν μία πολυσχιδής προσωπικότητα που διέθετε δυναμισμό και καλλιέργεια ψυχής και πνεύματος. Ήταν λάτρης της εκπαίδευσης, εκπαιδευόταν και εκπαίδευε τους νεότερους, και παρά το νεαρό της ηλικίας της, είχε καταρτίσει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και εντυπωσιακά βιογραφικά, με σπουδές, πιστοποιήσεις και πτυχία που κάλυπταν απόλυτα το διττό της ρόλο ως Αξιωματικού Νοσηλεύτριας». 

«Από τη δική της θυσία αντλούμε διδάγματα αρετής, θάρρους, συναδελφικότητας, καλοσύνης και ευγένειας και αντιλαμβανόμαστε τι σημαίνει αίσθημα καθήκοντος και ανιδιοτελής αγάπη για την πατρίδα» υπογράμμισε.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ