Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣυνάντηση Φάμελλου-Ιωακειμίδη στην Περιφέρεια Αττικής

Συνάντηση Φάμελλου-Ιωακειμίδη στην Περιφέρεια Αττικής

«Το θέμα της περιφερειακής ανάπτυξης αλλά και της λειτουργίας μιας ισχυρής πολιτείας στηρίζεται στον ρόλο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης», τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στην περιφέρεια Αττικής με τον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης», Γιώργο Ιωακειμίδη.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέφερε ότι και στην Αττική υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλα ζητήματα ανοικτά «όσο κι αν η κυβέρνηση και τα υπουργεία καταλαμβάνουν χώρους που είναι αρμοδιότητα της περιφερειακής αυτοδιοίκησης: Είναι το θεμα της ανθεκτικότητας, το θέμα των πλημμυρών και της ασφάλειας αλλά και των πυρκαγιών, το μεγάλο θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων που εδώ κυριολεκτικά υπάρχει μια απόλυτη απουσία έργων για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης και δυστυχώς δεν υπάρχει ένα ισχυρό τεχνικό πρόγραμμα αλλά και ένας προϋπολογισμός που να στηρίζει τους πολίτες της Αττικής». Ο κ. Φάμελλος πρόσθεσε ότι οι ευθύνες είναι πρώτα απ’ όλα της κυβέρνησης «και γιατί δεν στηρίζει την αυτοδιοίκηση αλλά και γιατί δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες», ενώ υποστήριξε ότι «χρειάζεται και μια άλλη διοίκηση στην περιφέρεια που πραγματικά να ειναι ανεξάρτητη -να μην εξαρτάται από τον κ. Μητσοτάκη- και να ασχολείται με τους πολίτες και τις ανάγκες της Αττικής».

Από την πλευρά του ο κ. Ιωακειμίδης ανέφερε ότι είχαν μια ουσιαστική συζήτηση με τον κ. Φάμελλο, σημειώνοντας ότι «ενημερωθήκαμε για πάρα πολλά πράγματα που δεν τα ξέραμε κι από τη θητεία του στο ΥΠΕΝ και του ευχόμαστε καλή επιτυχία γιατί νομίζουμε πραγματικά ότι με ανθρώπους σαν το Σωκράτη μπορούμε να πάμε πολύ μπροστά».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ