Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΓ. Πλακιωτάκης: Τέλος στην ταλαιπωρία εκατοντάδων ασφαλισμένων

Γ. Πλακιωτάκης: Τέλος στην ταλαιπωρία εκατοντάδων ασφαλισμένων

Την μεταφορά αρμοδιοτήτων απονομής συντάξεων στο τοπικό κατάστημα του ΕΦΚΑ Λασιθίου αποφάσισε η κυβέρνηση υιοθετώντας πλήρως την πρόταση του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Παρασκευή 18/10/2024, υπό την προεδρία του Διοικητή e-ΕΦΚΑ Δρ Αλέξανδρου Βαρβέρη, αποφάσισε τη μεταφορά αρμοδιοτήτων απονομής συντάξεων λόγω γήρατος, θανάτου και λόγω αναπηρίας Μισθωτών (τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) και Μη Μισθωτών (τ. ΟΑΕΕ), στο Τμήμα Συντάξεων και Παροχών της Τοπικής Διεύθυνσης Λασιθίου με έδρα τον Άγιο Νικόλαο. Η μεταφορά αφορά αρμοδιότητες που διατηρούσαν ως σήμερα Γραφεία ΕΦΚΑ Ηρακλείου όπου λειτουργούσαν αντίστοιχα Τμήματα απονομής συντάξεων και συγκεκριμένα:

α) Το Τμήμα Συντάξεων της Τοπικής Διεύθυνσης Α’ Ηρακλείου με έδρα το Ηράκλειο για την περιοχή αρμοδιότητας της Τοπικής Διεύθυνσης Λασιθίου με έδρα τον Άγιο Νικόλαο για τους συνταξιούχους Μισθωτούς (τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

β) Το Τμήμα Συντάξεων της Τοπικής Διεύθυνσης Γ’ Ηρακλείου με έδρα το Ηράκλειο για την περιοχή αρμοδιότητας της Τοπικής Διεύθυνσης Λασιθίου με έδρα τον Άγιο Νικόλαο για τους συνταξιούχους Μη Μισθωτούς (τ. ΟΑΕΕ).

Η μεταφορά των αρμοδιοτήτων από τα συγκεκριμένα Τμήματα ΕΦΚΑ Ηρακλείου στο Τμήμα Απονομής Συντάξεων ΕΦΚΑ Αγίου Νικολάου θα ισχύσει από αιτήματα έκδοσης συντάξεων που θα υποβληθούν μετά την 1η Δεκεμβρίου 2024.

Ο κ. Πλακιωτάκης σε δηλώσεις του για την θετική εξέλιξη ευχαρίστησε την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και την διοίκηση του e-ΕΦΚΑ και ανέφερε:  «Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη, που βάζει τέλος στην ταλαιπωρία εκατοντάδων ασφαλισμένων που θέλουν να συνταξιοδοτηθούν και στις καθυστερήσεις που οφείλονται στη δυσλειτουργία των αντίστοιχων Τμημάτων ΕΦΚΑ Ηρακλείου, τα οποία διατηρούσαν την αρμοδιότητα, συγκεντρώνοντας τις σχετικούς φακέλους συνταξιοδότησης». Υπενθυμίζεται πως ο κ. Πλακιωτάκης, είχε θέσει το πρόβλημα ήδη από το 2023, στη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, κατά την ακρόαση, για την έγκριση της επιλογής του κ. Βαρβέρη ως προέδρου του Δ.Σ. και Διοικητή του e-ΕΦΚΑ.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ