Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΛαγκάρντ: Δεν δεσμεύομαι για νέα μείωση τον Δεκέμβριο

Λαγκάρντ: Δεν δεσμεύομαι για νέα μείωση τον Δεκέμβριο

Η ΕΚΤ δεν δεσμεύεται εκ των προτέρων για μια συγκεκριμένη πορεία των επιτοκίων τόνισε η πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, σχολιάζοντας τις αποφάσεις και τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σχετικά με τα επιτόκια του ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που ακολούθησε την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ για τη μείωση των βασικών επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσεις, την τρίτη διαδοχική μείωση μέσα στο έτος, η πρόεδρος Λαγκάρντ τόνισε ότι η ΕΚΤ λαμβάνει τις αποφάσεις της νομισματικής πολιτικής βάσει των δεδομένων και ότι δεν ακολουθεί κάποια προκαθορισμένη οδό. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως δήλωσε η ίδια, η ΕΚΤ θα επανεξετάσει τα δεδομένα στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

Η κ. Λαγκάρντ επανέλαβε για μία ακόμα φορά ότι η ΕΚΤ είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2% εγκαίρως. Έως τότε τα επιτόκια θα διατηρηθούν σε εύρος επαρκώς περιοριστικής πολιτικής για όσο διάστημα είναι απαραίτητο για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Και υπογράμμισε ότι το διοικητικό συμβούλιο θα συνεχίσει να ακολουθεί μια προσέγγιση που εξαρτάται από τα δεδομένα, συνεδρίαση με τη συνεδρίαση, για τον καθορισμό του κατάλληλου επιπέδου και διάρκειας περιορισμού.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ