Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ11th XTERRA Greece Open Water Swimming Challenge 2024

11th XTERRA Greece Open Water Swimming Challenge 2024

Η περιπέτεια.. κλέβει ακόμη μια φορά τις καρδιές των κολυμβητών!

Με τη σταθερή – πολύτιμη συνδιοργάνωση του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και την προσωπική αρωγή του Δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, η XTERRA Greece διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο 12-13 Οκτωβρίου, για 11η φορά, τον περίφημο πλέον κολυμβητικό αγώνα της: XTERRA Greece O.W.S. Challenge, στην Α’ Πλαζ Βούλας – ATHINES By The Sea!

Η θερμοκρασία επιμένει να κρατά την Ελλάδα στο καλοκαίρι της και ο πιο περιπετειώδης και συναρπαστικός κολυμβητικός αγώνας Open Water της χώρας μας, συγκέντρωσε περισσότερους από 320 Έλληνες και ξένους κολυμβητές, ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους, αθλητές και θεατές.

Έχοντας εντάξει στο αγωνιστικό τερέν (στις δύο μεγάλες αποστάσεις των 5 και 10 χλμ) τα τελευταία 3 χρόνια τον περίπλου της νήσου Υδρούσας, η XTERRA Greece πιστή στο μότο της Being More Adventurous”, έχει σχεδιάσει και προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία πάντα όμως προτάσσοντας τις αξίες: Ασφάλεια, Ποιότητα, Καινοτομία.

Συμπληρωματικά των 2 μεγάλων αποστάσεων, οι μικρότερες των 2,5 χλμ, του 1 χλμ και των 200 μέτρων, έδωσαν τη δυνατότητα στους κολυμβητές όλων των επιπέδων και ηλικιών να ζήσουν κάτι όμορφο, συναρπαστικό και αξιοθαύμαστο στην θάλασσα που τόσο αγαπούν και το υπέροχο θαλάσσιο ανάγλυφο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, το οποίο τους προσφέρεται απλόχερα.

Πλήθος παιδικών δραστηριοτήτων, όπως Cross Aquathlon, Stress Run στην άμμο και ποδηλατική βραδυπορία, έδωσαν έμπνευση και μύησαν δημιουργικά τα παιδιά στον αθλητισμό επίσης.

Ο ιδιαίτερα ζεστός καιρός και η θερμοκρασία νερού κοντά στους 26°C δεν επέτρεψαν τη χρήση στολής κολύμβησης (wetsuit), συμφώνως των διεθνών κανονισμών και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, υπό την έγκριση και Αιγίδα της οποίας πραγματοποιήθηκε το event.

Μεταξύ των κολυμβητών, που όλοι απέσπασαν το θαυμασμό και το χειροκρότημα των παραβρισκόμενων, διακρίθηκαν ανά απόσταση οι ακόλουθοι:

  • 10k Άνδρες: Αθανασουλάκης Αναστάσης, Διακοδημήτρης Φώτης, Βέζης Κων/νος.

Γυναίκες: Barbour Jennifer, Καλαντίδη Εύα, Baskan Ceren.

  • 5k Άνδρες: Καρλής Φραγκίσκος, Σαμπάνης Γιώργος, Σιδέρης Σωκράτης.

Γυναίκες: Τσάκα Βερονίκη, Κούγκουλα Αναστασία, Σαράντη Δέσποινα.

  • 2,5k Άνδρες: Χαΐλης Κώστας, Ιωαννίδης Άρης, Ρεπούλης Ιωάννης.

Γυναίκες: Dean Hannah, Γκοτζιά Κων/να, Τζαχρήστου Σοφία.

  • 1k Άνδρες: Γκοτζιάς Δημήτρης, Χατζίρης Φίλιππος, Μακρής Παντελής.

Γυναίκες: Μίχα Σοφία, Οικονομάκου Βάσια, Μαραμαθά Αφροδίτη.

  • 200m Άνδρες: Yelkin Oleksandr, Schmuck Michal, Τραχανάς Χρήστος.

Γυναίκες: Μίχα Σοφία, Paryzkova Vladka, Δημητριάδου Μυρσίνη.

Στην τελετή απονομών που ακολούθησε της εκδήλωσης την Κυριακή το μεσημέρι, πρώτοι όλων βραβεύτηκαν οι ωριμότεροι των κολυμβητών και των Play Makers της διοργάνωσης, δίνοντας το μήνυμα ότι τόσο ο αθλητισμός όσο και ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής και όχι προνόμιο των μικρών ηλικιών.

Η διοργάνωση τίμησε και επιβράβευσε τους:

  • Γυναίκες: Πανούση Σοφία-Ελευθερία, Μανωλοπούλου Μαίρη, Παναγιώτου Ιωάννα
  • Άνδρες: Αβαγιανός Ιωσήφ, Νοταράς Γιάννης, Ζωγράφος Άγης
  • Ζευγάρι Play Makers: Μαρία & Διονύσιος Μαυροειδή

Σε πνεύμα χαράς και ενθουσιασμού, το ραντεβού ανανεώθηκε για τον Οκτώβριο του 2025 στις 10-12 Οκτωβρίου.

Η διοργάνωση καλεί τους συμμετέχοντες να δημοσιεύσουν στα Social Media τους (Facebook & Instagram) μέχρι την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου το βίντεο ή/και φωτογραφίες τους από τη συμμετοχή τους κάνοντας tag την #XTERRA Greece και την #TRIMORE Sport Events, προσφέροντας δωρεάν με κλήρωση τη συμμετοχή δύο τυχερών (ενός άνδρα και μίας γυναίκας) για την διοργάνωση του 2025. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου και την ίδια ημέρα θα ανακοινωθεί ο νικητής.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, έχοντας και την τιμή να δώσει ο ίδιος τις εκκινήσεις των αγώνων, δήλωσε: “Ο Δήμος μας και εγώ προσωπικά, έχοντας δώσει μεγάλη έμφαση στον αθλητισμό και τον αθλητικό τρόπο ζωής ως πρόταση στους νέους και τους πολίτες όλων των ηλικιών, συνεχίζει την μεγάλη του παράδοση σε μεγάλες, ποιοτικές και ασφαλείς διοργανώσεις. Η ιστορία των 11 ετών με την XTERRA Greece, δεν θα μπορούσε παρά να συνεχίζεται και να μετατρέπουμε τη Βούλα, σε έναν υπέροχο προορισμό αγωνιστικής κολύμβησης και μάλιστα ακόμη και στην Ολυμπιακή απόσταση των 10 χλμ. την οποία ελάχιστες διοργανώσεις τολμούν. Συνεχίζουμε δυναμικά και ανανεώνουμε το ραντεβού για 4η χρονιά στη όμορφη πλαζ της Βούλας για το 2025 στις 10-12 Οκτωβρίου.”. Ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής της XTERRA Greece – TRIMORE Sport Events έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Η Ελλάδα μας είναι ευλογημένος τόπος και διαθέτει απίστευτα τοπία, τα οποία αν αξιοποιήσεις με φαντασία δημιουργούν υπέροχους αγώνες και αξέχαστες εμπειρίες. Είναι η τρίτη χρονιά του XTERRA Greece O.W.S. Challenge στη Βούλα και ενδέκατη στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά που έχει μετατρέψει την κοινότητα των Τριαθλητών και Κολυμβητών Open Water σε παιδιά του! Είμαστε περήφανοι και δακρύζουμε όταν οι αθλητές που τολμούν να κολυμπούν 1500 μέτρα μακριά από την ακτή, κόντρα στο ρεύμα και τον άνεμο και να περιπλέουν ένα νησί, δηλώνουν ότι κολύμπησαν έναν ασφαλή και ποιοτικό αγώνα, στον οποίο ούτε μια στιγμή δεν ένοιωσαν μόνοι και απροστάτευτοι. Είναι το πρώτιστο μέλημά μας η ασφάλεια (όχι μόνο η αντικειμενική αλλά και η αίσθηση ασφάλειας που νοιώθουν και αντιλαμβάνονται οι κολυμβητές) και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο να μας επιλέγουν γνωρίζοντας ότι δεν κάνουμε έκπτωση σε τέτοιας παραμέτρους ούτε στο ελάχιστο. Πέραν του Δημάρχου, του Δήμου με τις υπηρεσίες του και την Πλάζ ATHINES By The Sea, ευχαριστώ ξεχωριστά την ΕΠΟΜΕΑ πρώτα για το έμψυχο δυναμικό που μας διέθεσε (ναυαγοσώστες, διασώστες, ιατρό, νοσηλευτές) και ακολούθως για τα σκάφη, το jet ski, το ασθενοφόρο/κινητή μονάδα, το κέντρο ελέγχου και επικοινωνίας, τον εξοπλισμό και την τεχνογνωσία, την ομάδα του Δημήτρη Κόκορη με τους 14 Kayakers Kanibals και τους εθελοντές Play Makers!”

Το XTERRA Greece O.W.S. Challenge συνδιοργανώνουν ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και η XTERRA GreeceTRIMORE Sport Events, με στόχο να ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους κολυμβητές, μέσω συναρπαστικών θαλασσινών εμπειριών, ενώ πραγματοποιείται με τα φτερά της Red Bull.  Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την Άδεια Τέλεσης Αγώνα της Περιφερείας Αττικής, την έγκριση και αιγίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, την Αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Υπουργείου Αθλητισμού – Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Σταθερά δίπλα στην XTERRA Greece – TRIMORE Sport Events παραμένει η συνεχιζόμενη και “αδιάλειπτη” εμπιστοσύνη των Στρατηγικών της Συνεργατών Apticon by Elval Colour, ΕΤΕΜ – COSMOS, οι οποίοι στηρίζουν κάθε εγχείρημα/τόλμημα της TRIMORE Sport Events σε όλη την Ελλάδα, ενώ την ασφάλιση του αγώνα, αθλητών, εθελοντών και εργαζομένων, προσφέρει όπως πάντα η ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική.

Διοργάνωση – Συνδιοργάνωση:  Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, XTERRA GreeceTRIMORE Sport Events.

Στρατηγικοί Συνεργάτες: Apticon by ELVAL Colour, ETEM – COSMOS.

Χρυσός Χορηγός: Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ.

Αθλητικός Χορηγός: Coros, Zoggs.

Χάλκινοι Χορηγοί: ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, F.illi OrceroBella Frutta, Microsports, Δ. Κορωνάκης Α.Ε., PoufMakers, Maurten, Τα Σερμπέτια στου Ψυρρή, WD-40, Τσόκας Τουριστικά Λεωφορεία, Φούρνοι Οικογένειας Μπουκουβάλα.

Media Partners: In News, SwimBikeRun.gr, LiveCoverage.gr

Σταθεροί συνεργάτες: Protypo, Marathon Bikes, Vector, HPX, 1MATION, Check A Bike.

————-

Website   www.xterraplanet.com/event/xterragreece www.diaplous-ssda.gr www.trimore.gr www.oceanmanswim.com/vouliagmeni-greece/  Facebook   xterragreece trimoresportevents OCEANMANGreece SwimRunHydraInstagram   @xterra_greece @trimoresportevents @oceanman.greece @swimrunhydra   

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ