Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΚιλιάν Εμπαπέ: Ανήμπορος να διαχειριστεί το μέγεθος της Ρεάλ;

Κιλιάν Εμπαπέ: Ανήμπορος να διαχειριστεί το μέγεθος της Ρεάλ;

Ο Κιλιάν Εμπαπέ για κάθε ομάδα της Ευρώπης θα ήταν πολυτέλεια στο ρόστερ της! Για τη Ρεάλ Μαδρίτης όμως, τη φανέλα της οποίας ονειρευόταν να φορέσει από μικρό παιδί, όπως ο ίδιος δήλωσε στην παρουσίασή του, η συνθήκη δεν είναι ακριβώς αυτή. Πολύ απλά διότι, η ιστορία της ομάδας είναι εξ ορισμού μεγαλύτερη, από οποιοδήποτε όνομα.

Είναι αλήθεια πως όταν έγινε η μεταγραφή του Εμπαπέ στο Μπερναμπέου, υπήρχε ένας – όχι πολύ μικρός – προβληματισμός, για τον τρόπο με τον οποίο θα κατάφερνε να ενταχθεί στην ομάδα, άρα και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της. Στη φιλοσοφία της, όπως αυτή ορίζεται από την ιστορία της.

Ο προβληματισμός αυτός δεν προέκυψε ξαφνικά, αλλά από το γνωστό τα προηγούμενα χρόνια…καλομαθημένο (ευγενικά…) χαρακτήρα του Γάλλου. Κι ενώ κάποιοι υποστήριζαν πως όταν θα γινόταν μέλος της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι θα σοβαρευόταν, ο αντίλογος που έβγαζε μπροστά την άποψη ότι “δεν πρόκειται να αλλάξει“, προς το παρόν φαίνεται να έχει πάρει πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα. Δυστυχώς για τη Ρεάλ…

Ο Κιλιάν Εμπαπέ λοιπόν, που αγωνιστικά μοιάζει έξω από τα νερά, τα δικά του και της ομάδας, εκτός αγωνιστικών χώρων ήδη έχει…”προλάβει” να ερευνάται για υπόθεση βιασμού! Πριν κάποιες μέρες έκανε τον τραυματία, για να γλιτώσει την “υποχρέωση” του Nations League και ενδιάμεσα έπαιξε για 70 λεπτά σε παιχνίδι της Ρεάλ.

Επίσης κυκλοφόρησε η φήμη ότι ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι θα παίζει στην εθνική Γαλλίας μόνο στα “σοβαρά” παιχνίδια, για να αποφύγει την έξτρα καταπόνηση (;). Που σημαίνει ότι, κατ΄αυτόν, εκείνος ξέρει πότε υπάρχει λόγος να φορά της φανέλα της ομάδας της χώρας του. Απίθανα πράγματα.

Κι ενώ η Γαλλία έπαιζε με το Ισραήλ, εκείνος διασκέδαζε σε κλαμπ στη Σουηδία και λίγες μέρες μετά βρέθηκε μπλεγμένος σε υπόθεση βιασμού.

Οι νέες αποκαλύψεις φαίνεται να τον αθωώνουν, σχετικά με την κατηγορία του βιασμού. Καθώς σε κείμενο της Parisien και του RMC Sport υποστηρίζεται πως ο Εμπαπέ είχε μεν ερωτική επαφή με γυναίκα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο ξενοδοχείο, αλλά ο 24χρονος υποστηρίζει στο περιβάλλον του πως ήταν συναινετική. Επίσης αναφέρει πως έχει αποδεικτικά μηνύματα στο κινητό του και τονίζει πως η καταγγέλλουσα για βιασμό γυναίκα είναι άλλη, την οποία δεν γνωρίζει.

Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί προφανώς για όλα αυτά. Σε κάθε περίπτωση, με κάποιες συμπεριφορές του μοιάζει χαμένος. Ενδεχομένως ψάχνει τρόπους να ξεχάσει ότι δεν ταιριάζει στον τρόπο παιχνιδιού της Ρεάλ!

Ακούγεται δύσκολο για ένα τόσο σπουδαίο ποδοσφαιριστή, όμως σε τόσο υψηλό επίπεδο καμία ομάδα δεν αλλάζει εύκολα τις τακτικές της. Οι ποδοσφαιριστές είναι εκείνοι που καλούνται να προσαρμοστούν σε αυτές. Θα πρέπει λοιπόν ο ίδιος να σταματήσει να κυνηγάει τη μπάλα όταν αυτή είναι δουλειά συμπαίκτη του, όπως και να περιορίσει τις άσκοπες μετακινήσεις του ανάμεσα στις γραμμές, ακόμη και πίσω από τη σέντρα.

Για την ώρα ο “σέντερ φορ Εμπαπέ” δεν είναι όσο αποτελεσματικός θα μπορούσε. Σκοράρει κυρίως με πέναλτι και υπάρχουν στιγμές που δείχνει ξένο σώμα την ώρα που η Ρεάλ αναπτύσσεται.

Έλαβε πάντως σήμερα (17/10) το βραβείο του “Ποδοσφαιριστή του μήνα” για το Σεπτέμβριο. Σε αυτό το διάστημα ο Γάλλος σκόραρε 6 γκολ σε 5 αγώνες. Τα 3 πάντως με πέναλτι…

Ο Αντσελότι, αν και ανήκει στην κατηγορία των προπονητών που δεν δίνουν τις εντολές με το…υποδεκάμετρο (!), δεν έχει καμία ανάγκη να του κάνει τα χατίρια, γι΄αυτό δεν πρόκειται να βγάλει από την αριστερή πλευρά τον κορυφαίο στη θέση του σε παγκόσμιο επίπεδο Βινίσιους.

Ο Βραζιλιάνος είναι ο καλύτερος στον κόσμο και η θέση του δεν αλλάζει. Που σημαίνει ότι ο Εμπαπέ θα πρέπει να μάθει να ζει στη θέση “9”. Καμία διάθεση να αλλάξει τις ισορροπίες στην ομάδα δεν δείχνει φυσικά ούτε και ο Φλορεντίνο Πέρεθ. Δεν το έκανε για κανέναν.

Άρα η προσαρμογή του Εμπαπέ, με τους όρους που βάζει η ομάδα από μόνη της, είναι μονόδρομος για το Γάλλο. Το όχι πολύ μακρινό μέλλον θα δείξει εάν είναι σε θέση να τα καταφέρει.

Ακολουθούν τρεις σημαντικοί αγώνες, κόντρα στη Θέλτα το Σάββατο (19/10) στο Βίγκο, απέναντι στη Ντόρτμουντ την Τρίτη (22/10) για το Champions League στη Μαδρίτη και με τη Μπαρσελόνα ξανά στο Μπερναμπέου, το Σάββατο (26/10) για το πρωτάθλημα.

Η Ρεάλ απέχει τρεις βαθμούς από την κορυφή και τη Μπαρσελόνα, ενώ στο Champions League έχει μία νίκη και μία ήττα σε δύο αγώνες. Η ήττα από τη Λίλ! Σε αυτό το παιχνίδι ο Εμπαπέ πέρασε ως αλλαγή στο 56′. Τις ευκαιρίες ωστόσο για τους μαδριλένους τις είχαν ο Αρντά Γκιουλέρ, ο Βινίσιους, ακόμη και ο Ρούντιγκερ. Όχι ο Εμπαπέ!

Είναι λοιπόν η ώρα να αποδείξει ότι άξιζε μια τέτοια μεταγραφή. Τα δεδομένα, όπως ο ίδιος μάλιστα τα βάζει, προς το παρόν δεν είναι υπέρ του…

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ