Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΛεπέν: Κάποιες χώρες του μπλοκ "ακούν αυτό που λέμε" στο θέμα της...

Λεπέν: Κάποιες χώρες του μπλοκ “ακούν αυτό που λέμε” στο θέμα της μετανάστευσης

Η επικεφαλής της ακροδεξιάς στη Γαλλία Μαρίν Λεπέν δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι αμφιβάλλει για την πρόθεση της ΕΕ να αυστηροποιήσει τη μεταναστευτική της πολιτική, ενώ παράλληλα χαιρέτισε την αλλαγή στάσης κάποιων κρατών και ηγετών του μπλοκ στο θέμα.

«Όταν η Γερμανία αρχίζει να επαναφέρει ελέγχους στα σύνορά της, όταν οι χώρες του βορρά αρχίζουν να λένε ‘στοπ’, είναι επειδή άκουσαν αυτά που λέμε εδώ και χρόνια», δήλωσε η Λεπέν κατά την άφιξή της για τη συνεδρίαση των Πατριωτών για την Ευρώπη, της τρίτης μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Ένας νέος άνεμος πνέει στην Ευρώπη», διαβεβαίωσε από την πλευρά του και ο Ολλανδός ακροδεξιός πολιτικός Χέερτ Βίλντερς όταν ρωτήθηκε σχετικά από δημοσιογράφους πριν τη συνεδρίαση.

Η συνεδρίαση αυτή, η πρώτη μετά τη σύσταση αυτής της νέας ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου έπειτα από τις ευρωπαϊκές εκλογές του Ιουνίου, διεξάγεται στο κτήριο του προξενείου της Ουγγαρίας, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τον χώρο όπου πραγματοποιείται η σύνοδος κορυφής των ηγετών των 27 χωρών μελών της ΕΕ, την οποία θα απασχολήσει το θέμα της μετανάστευσης.

Αν και κάποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες «βγαίνουν λίγο λίγο από την άρνηση» μπροστά στις «ανισότητες» που προκαλεί η άφιξη μεταναστών, «η Κομισιόν, ιδεολογικά, επιθυμεί αυτή τη μετανάστευση. Δεν την εμπιστεύομαι να διευθετήσει το πρόβλημα», δήλωσε η Λεπέν.

Η Γαλλίδα πολιτικός πρόσθεσε ότι επιθυμεί τα αιτήματα για την παροχή ασύλου από την ΕΕ να εξετάζονται από τις πρεσβείες ή τα προξενεία των 27 χωρών μελών «στις χώρες καταγωγής (των μεταναστών) ή στις χώρες διέλευσης».

«Θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικό», υποστήριξε, «ώστε αυτοί που φτάνουν στο έδαφος της ΕΕ να είναι αυτοί που πραγματικά έχουν άδεια να εισέλθουν».

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ