Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΧρ. Σταϊκούρας: Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο...

Χρ. Σταϊκούρας: Με ταχείς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι

Το έργο κατασκευής του νέου αεροδρομίου Καστελλίου στην Κρήτη επισκέφθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Κωνσταντίνο Μαγουλά και τη Γενική Γραμματέα Μεταφορών κα Δέσποινα Παληαρούτα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, όπως τόνισε ο κ. Σταϊκούρας: «Πριν λίγους μήνες που είχα βρεθεί στο αντίστοιχο εργοτάξιο, η πρόοδος ήταν στο 31%. Τώρα υπερβαίνει το 40%, γεγονός που φανερώνει ότι κινούμαστε όλο και πιο γρήγορα, με σκοπό να παραδώσουμε το αεροδρόμιο εντός των προγραμματισμένων χρονοδιαγραμμάτων. Θέλω να ευχαριστήσω την εταιρεία κατασκευής και τους εργαζόμενους που εργάζονται αδιάκοπα για την υλοποίηση αυτού του εμβληματικού έργου. Κατά την εκτέλεση τέτοιων μεγάλων έργων, είναι φυσικό να προκύπτουν νέες προκλήσεις, νέες ανάγκες και νέες προτεραιότητες, όπως αυτά που αφορούν την αεροναυτιλία και τη σύνδεση του Βόρειου Οδικού ‘Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) με το αεροδρόμιο. Για τον λόγο αυτό, έχουμε θέσει με συστηματικό τρόπο συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και πολιτικές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν άμεσα για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων».

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, ο κ. Σταϊκούρας επισκέφθηκε την Περιφέρεια Κρήτης όπου είχε σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη κ. Σταύρο Αρναουτάκη, στο πλαίσιο της οποίας, τέθηκαν και μια σειρά από πρωτοβουλίες, τις οποίες θα αναπτύξει το Υπουργείο, έτσι ώστε να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια στα πιο επικίνδυνα τμήματα, κυρίως του οδικού άξονα από το Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, από την Περιφέρεια Κρήτης, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε:

«Στην Κρήτη το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υλοποιεί πολύ σημαντικά έργα, πολλών δισ. ευρώ. Είτε αυτός είναι ο ΒΟΑΚ, είτε είναι το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι, είτε είναι έργα άρδευσης, είτε δικαστικά μέγαρα, είτε σχολικές υποδομές.

Σήμερα, αν κάποιος πάει από το Ηράκλειο προς τον ‘Αγιο Νικόλαο ή και προς το νέο αεροδρόμιο, θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολλά μέτωπα. Το επόμενο χρονικό διάστημα δεσμεύομαι ότι θα υπάρχουν πολύ περισσότερα μέτωπα. Και θα εκτελέσουμε τα έργα αυτά, τα οποία έχει ανάγκη η Κρήτη και θα έπρεπε να είχαν υλοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια, με όσο γρηγορότερες ταχύτητες μπορούμε».

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών στον Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», με τη συμμετοχή τοπικών βουλευτών και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, με αντικείμενο την τρέχουσα κατάσταση του υφιστάμενου αεροδρομίου, καθώς και τις προοπτικές αξιοποίησής του, με τη λειτουργία του αεροδρομίου στο Καστέλλι.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ