Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΕΡΓΕΙΑΚοπελούζος: Deal με την αιγυπτιακή EGAS για το φυσικό αέριο

Κοπελούζος: Deal με την αιγυπτιακή EGAS για το φυσικό αέριο

Σε συμφωνία για την ίδρυση κοινής εταιρείας για την εμπορία, προμήθεια, μεταφορά και επαναεριοποίηση Αιγυπτιακού φυσικού αερίου στην Ανατολική Ευρώπη προχώρησε ο Όμιλος Κοπελούζου με την κρατική εταιρεία φυσικού αερίου της Αιγύπτου Egyptian Natural Gas Holding Company (EGAS).

Όπως τονίζεται από την αιγυπτιακή εταιρεία, αυτή η συμφωνία ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της Αιγύπτου να ενισχύσει τη θέση της ως περιφερειακού ενεργειακού κόμβου, ιδιαίτερα στο εμπόριο υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), μέσω της αύξησης των εμπορικών ανταλλαγών με τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου.

Το «παρών» στην υπογραφή της συμφωνίας έδωσαν και ο υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου Καρίμ Μπαντάουι, ο επικεφαλής του Ομίλου Κοπελούζου, Δημήτρης Κοπελούζος και ο Γιάννης Καρύδας, υπεύθυνος για τις δραστηριότητες ΑΠΕ, αποθήκευσης ενέργειας και διασυνδέσεων.

Ο Δημήτρης Κοπελούζος εξέφρασε μάλιστα σε δηλώσεις του την εκτίμησή του για τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Αίγυπτος στην περιοχή και τις μεγάλες δυνατότητες που διαθέτει, γεγονός που την καθιστά ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Εκδήλωσε, επίσης, το ενδιαφέρον του για τους ενεργειακούς πόρους της Αιγύπτου, ιδιαίτερα των εργοστασίων LNG στην Damietta και στο Idku, αλλά και την αισιοδοξία του για την εμβάθυνση της εταιρικής σχέσης με τον αιγυπτιακό πετρελαϊκό τομέα και με την αιγυπτιακή κυβέρνηση σε περισσότερα μελλοντικά έργα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της EGAS, κ. Yassin Mohamed επιβεβαίωσε ότι η συμφωνία έχει μελετηθεί διεξοδικά κατά το προηγούμενο διάστημα και σηματοδοτεί σημαντικό σημείο εκκίνησης για την ενίσχυση της εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο μερών στο μέλλον.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ