Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΚ. Μπακογιάννης -«Αθήνα Ψηλά»: Εγκατάλειψη του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Αθηναίων 

Κ. Μπακογιάννης -«Αθήνα Ψηλά»: Εγκατάλειψη του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Αθηναίων 

Την εγκατάλειψη του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων από τη δημοτική Αρχή καταγγέλλει η παράταξη «Αθήνα Ψηλά» του πρώην δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη. Με ανακοίνωση που εξέδωσε και με φωτογραφίες που τη συνοδεύουν κάνει λόγο για «έλεος αδιαφορίας και εγκατάλειψης» και για «ομηρία των εργαζομένων». Ζητά να βρεθεί άμεσα λύση, αλλά και να δοθούν απαντήσεις σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στο Καταφύγιο, την κατάσταση των φιλοξενούμενων ζώων, τη συνεργασία με τους εθελοντές και για το αν στις προθέσεις είναι να κλείσει.

«Το πρότυπο “Καταφύγιο του Σωκράτη” αποτελεί έναν σύγχρονο χώρο φιλοξενίας αδέσποτων που δημιουργήθηκε το 2021. Το ξεκινήσαμε με πολλή αγάπη και επαγγελματισμό και το λειτουργήσαμε με τη στήριξη των φιλόζωων εθελοντών, προκειμένου τα ζώα να διαβιούν αξιοπρεπώς σε έναν χώρο λειτουργικό, καθαρό, υγιεινό, ασφαλή και προσβάσιμο στους ανθρώπους που θέλουν να τον επισκεφθούν για να υιοθετήσουν ένα από τα ζωάκια», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Σήμερα, σύμφωνα με πολλές καταγγελίες εθελοντών, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων, το καταφύγιο βρίσκεται στο έλεος της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης. Αυτό διαπιστώθηκε άλλωστε και στο περασμένο δημοτικό συμβούλιο.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος είναι πλέον ανύπαρκτος, η αρμοδιότητα πηγαίνει από αντιδήμαρχο σε αντιδήμαρχο, γιατί, καθώς φαίνεται, η φροντίδα των αδέσποτων αποδεικνύεται “καυτή πατάτα” και οι εργαζόμενοι είναι σε ομηρία.

Τα ίδια τα ζώα… Κύριος οίδε.

Με τη Δημοτική Αρχή, έναν χρόνο μετά, να ζητάει… ακόμη λίγο χρόνο, οφείλουμε να κρούσουμε τον κώδωνα του κίνδυνου και να επισημάνουμε τα εξής, πριν να είναι πολύ αργά.

1. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να βρει άμεση λύση με τους εργαζόμενους που αυτήν τη στιγμή έχει απομακρύνει από το καταφύγιο. Τέσσερεις μήνες δούλεψαν χωρίς σύμβαση. Στη συνέχεια τους ζητήθηκε να υπογράψουν ότι βρίσκονται στον χώρο ως εθελοντές, για να αποποιηθεί κάθε νομικής ευθύνης. Και σήμερα είναι απλήρωτοι για τα δεδουλευμένα τους και χωρίς καμία εγγύηση ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται στο καταφύγιο, καθώς τους έχει ανακοινωθεί ότι πρέπει να σταματήσουν να προσέρχονται στην εργασία τους.

2. Να μας ενημερώσει για τις συνθήκες που επικρατούν στο καταφύγιο. Πώς καθαρίζεται και από ποιον; Σε τι κατάσταση βρίσκονται πλέον οι υποδομές; Πώς γίνεται ένας άνθρωπος να συντηρεί τον περιβάλλοντα χώρο, τα κλουβιά και 110 ζώα;

3. Να μας απαντήσει υπεύθυνα για το τι έγινε τον Αύγουστο με τη σκυλίτσα που μόλις είχε γεννήσει και πέθανε αυτή και μερικά από τα κουτάβια της εντός του καταφυγίου, χωρίς καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

4. Να μας ενημερώσει για την κατάσταση των φιλοξενούμενων ζώων, πόσες υιοθεσίες έχουν συντελεστεί αυτόν τον έναν χρόνο και για τον τρόπο λειτουργίας του καταφυγίου.

5. Να μας ενημερώσει για το κομβικό και σπουδαίο έργο των εθελοντών και για τον τρόπο συνεργασίας της μαζί τους.

6. Να βάλει φρένο στη φημολογία που ξεκίνησε η ίδια και θέλει το καταφύγιο να κλείνει. Υπεύθυνα και σοβαρά.

7. Να φροντίσει άμεσα να στελεχώσει το δημοτικό κτηνιατρείο, ένα έργο που της παραδόθηκε ολοκληρωμένο και που αυτήν τη στιγμή υπολειτουργεί».

«Ο Δήμαρχος μπορεί να γύρισε τώρα στον Δήμο του, αλλά τα προβλήματα δεν έφυγαν ποτέ. Ήρθε η ώρα να αρχίσει να ασχολείται σοβαρά με την Αθήνα», καταλήγει η ανακοίνωση.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ