Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΠΣΕ: Επαφές με τα υπουργεία για την ανάπτυξη του εξαγωγικού εμπορίου

ΠΣΕ: Επαφές με τα υπουργεία για την ανάπτυξη του εξαγωγικού εμπορίου

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη και με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Χριστόπουλο είχε η νέα διοίκηση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων ενώ σήμερα, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, θα συναντηθεί με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα.

Ο πρόεδρος του ΠΣΕ, Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, ο γενικός γραμματέας, Νικόλαος Μαυρίκος, ο οικονομικός επόπτης, Μπασσάμ Αζάρ και το Αριστίνδην Μέλος ΠΣΕ Χρήστος Μπακόπουλος κατέθεσαν υπόμνημα με σειρά θεμάτων για το εξαγωγικό εμπόριο και πιο συγκεκριμένα, για τις στρατηγικές αντιμετώπισης του ανταγωνισμού, τη μείωση της γραφειοκρατίας, την υιοθέτηση φορολογικών κινήτρων, την ενίσχυση της χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων κ.α.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΣΕ, η συνάντηση ήταν παραγωγική και ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε πως θα διερευνήσει όλες τις δυνατότητες ικανοποίησης των θεμάτων, ιδιαίτερα τα θέματα που χαρακτηρίζονται, ώριμα και, στο πλαίσιο που ο δημοσιονομικός χώρος το επιτρέπει, θα εξεταστούν και τα ζητήματα οικονομικής φύσης.

Σκοπός της νέας διοίκησης του ΠΣΕ είναι να επισημάνει στα αρμόδια υπουργεία τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες εξαγωγείς  και να προτείνει λύσεις.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ