Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΠΑΣΟΚ: Κάλεσμα Ανδρουλάκη–Δούκα για συμμετοχή στις εκλογές–Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου

ΠΑΣΟΚ: Κάλεσμα Ανδρουλάκη–Δούκα για συμμετοχή στις εκλογές–Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου

Σήμερα, Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024 διεξάγεται ο β’ εκλογικός γύρος μεταξύ των διεκδικητών της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ.

Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας απηύθυναν κάλεσμα στους πολίτες να προσέλθουν στην εκλογική διαδικασία. Οι δύο υποψήφιοι υπογραμμίζουν την ανάγκη ενότητας, και εκπέμπουν μήνυμα συνεργασίας την επόμενη μέρα για το καλό του κόμματος. Υπογραμμίζουν ότι θα αξιοποιήσουν όλα τα στελέχη την επόμενη μέρα ώστε το ΠΑΣΟΚ με νέα δυναμική να μπει σε τροχιά εξουσίας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προσέρχεται στη μάχη με τον αέρα της καθαρής πρωτιάς και της διαφοράς των περίπου 24 χιλιάδων ψήφων. Ο κ. Δούκας ελπίζει στην ανατροπή. 

Η ψηφοφορία για την εκλογή ανάδειξης Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα θα διαρκέσει από τις 07:00 πμ έως τις 19:00 μμ. Για τα εκλογικά τμήματα των εκλογέων εξωτερικών θα ισχύσουν οι ίδιες ώρες που έχουν καθοριστεί στον α’ γύρο.

Δικαίωμα ψήφου διατηρούν αποκλειστικά όσοι συμμετείχαν στον πρώτο γύρο της 6ης Οκτωβρίου 2024. Οι ψηφοφόροι οφείλουν να προσκομίσουν αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή νέο τύπο διπλώματος οδήγησης για την ταυτοποίησή τους.

Η ταυτοποίηση θα γίνεται μέσω του μητρώου ψηφισάντων, και όχι από τον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως ίσχυε στον πρώτο γύρο. Συνεπώς, δεν απαιτείται η προσκόμιση ΑΜΚΑ για ψηφοφόρους 16 ετών ή για αλλοδαπούς, καθώς η ταυτοποίηση θα βασίζεται αποκλειστικά στα ταυτοποιητικά έγγραφα.

Σε περίπτωση που κάποιος ψηφοφόρος δεν εντοπιστεί στον εκλογικό κατάλογο μέσω του tablet, ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα με το call center του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής (210-3665000) ή με την ΕΔΕΚΑΠ (210 3665374-475-476), προκειμένου να γίνει επιβεβαίωση της εγγραφής του ψηφοφόρου και να επιτραπεί η άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ