Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΘάνατος Τζορτζ Μπάλντοκ: Πνιγμός η αιτία, αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις

Θάνατος Τζορτζ Μπάλντοκ: Πνιγμός η αιτία, αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις

Ο Τζορτζ Μπάλντοκ με το θάνατό του, εκτός από τους δικούς του ανθρώπους, συγκλόνισε την κοινωνία του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα στο σύνολό της. Διότι είμαστε μία χώρα οι κάτοικοι της οποίας μαθαίνουν από την ημέρα που ξεκινά η ζωή τους, να “τρώει” ο ένας τον άλλο! Όταν ωστόσο προκύπτουν τέτοιες δυσάρεστες αφορμές, τότε θυμόμαστε την ανθρώπινη πλευρά και σπεύδουμε να προβάλλουμε εκείνη της θλίψης, όπως αποφασίζει να την επικοινωνήσει ο κάθε ένας.

Πριν προχωρήσουμε στο ρεπορτάζ του συμβάντος, πρέπει να πούμε πως οι άνθρωποι της ΕΠΟ έθεσαν ερώτημα για αναβολή του αποψινού (10/10) αγώνα της Ελλάδας με την Αγγλία στο Λονδίνο, για το Nations League, όμως πριν λάβει επίσημο χαρακτήρα με τη μορφή αιτήματος, δόθηκε αρνητική απάντηση.

Ένα σημείο έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο Μπάλντοκ δεν ήταν καν στην αποστολή, αλλά διόλου ασήμαντη είναι και η παράμετρος που θέλει τις διεθνείς αρχές του ποδοσφαίρου να μην αναβάλλουν αγώνες, εκτός από περιπτώσεις που αφορούν στη γενικά ασφάλεια.

Οι ποδοσφαιριστές της εθνικής πληροφορήθηκαν τη δυσάρεστη είδηση μετά το τέλος της χτεσινής προπόνησης στο Λονδίνο, ενώ έχει σημασία ότι δέχθηκαν από απλούς πολίτες μηνύματα συγκίνησης, καθώς τον ήξεραν από την Premier League.

Απόψεις υπάρχουν πολλές, το κακό δεδομένο πάντως είναι ότι ένας άνθρωπος στα 31 του έφυγε από τη ζωή. Οι πρώτες εκτιμήσεις επιστημονικού χαρακτήρα υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν σενάρια βιαιοπραγίας. Που σημαίνει πως ο θάνατος οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες από το ρεπορτάζ, από την αστυνομία εκτιμούν ότι στο σπίτι της οδού Διαδόχου Παύλου στη Γλυφάδα, υπήρχε και δεύτερο πρόσωπο, το οποίο πιθανότατα αποχώρησε πριν το θάνατο του 31χρονου ποδοσφαιριστή, αλλά δεν έπαιξε ρόλο στο θάνατό του. Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται και το μισοάδειο μπουκάλι βότκας που ήταν δίπλα του.

Σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, ενώ η σήμανση έχει πάρει αποτυπώματα από το σπίτι.

Δεν έφερε εξωτερικά τραύματα ή μώλωπες. Όταν το γύρισαν το σώμα του έβγαλε νερό, κάτι που υποδηλώνει ότι είχε καταπιεί νερό εν ζωή.

Ο χρόνος θανάτου τοποθετείται χθες Τετάρτη (9/10), μεταξύ 7 και 8 το απόγευμα ενώ βρέθηκε νεκρός περίπου μισή ώρα μετά τις 10 το βράδυ. Η σύζυγός του η οποία ήταν στην Αγγλία μαζί με την κόρη τους τον έψαχνε και αναγκάστηκε να απευθυνθεί στον ιδιοκτήτη του σπιτιού, έτσι ώστε να μεταβεί αυτός να διαπιστώσει τι συμβαίνει. Ο άνδρας μετέβη στο ακίνητο μόνο και μόνο για να εντοπίσει τον 31χρονο ποδοσφαιριστή νεκρό στην πισίνα του.

Ο λόγος που χρειάστηκε να περάσουν αρκετές ώρες μέχρι να ανακαλυφθεί η σωρός του έχει να κάνει με το γεγονός ότι η πισίνα βρίσκεται στη βεράντα του διαμερίσματος. Κατά συνέπεια για να μπορέσει κανείς να διαπιστώσει το περιστατικό θα έπρεπε να έχει τη δυνατότητα να περάσει την πόρτα. Η να την παραβιάσει, εάν υπήρχε φόβος για κάτι.

Η πισίνα δεν ήταν κοινόχρηστη, ούτε σε κήπο. Κάπως έτσι υπήρξε καθυστέρηση έως ότου γίνει αντιληπτή η κακή εξέλιξη. Οι συνθήκες θανάτου του θα ξεκαθαρίσουν από τη νεκροψία-νεκροτομή που θα γίνει στην Ιατροδικαστική του Πανεπιστημίου Αθηνών, μαζί με τις εργαστηριακές εξετάσεις που θα ζητηθούν.

Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αγγλία, στο Μπάκιγχαμ. Ο λόγος που αγωνιζόταν με την εθνική ομάδα ήταν πως η γιαγιά του ήταν ελληνίδα.

“Η γιαγιά μου, η οποία έχει πεθάνει, ήταν 100% Ελληνίδα. Έτσι είμαι κι εγώ, έστω και κατά το 1/4 Έλληνας. Νομίζω πως έχω δικαίωμα να παίξω για την Ελλάδα. Θα είναι σπουδαίο, θα είναι σίγουρα μια στιγμή περηφάνιας για την οικογένειά μου και για εμένα να εκπροσωπήσω τη χώρα. Μακάρι να συμβεί. Περιμένω να ολοκληρωθεί η διαδικασία”, είχε δηλώσει ο Μπάλντοκ.

Ο αμυντικός του Παναθηναϊκού αγωνίστηκε στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League κόντρα στον Ολυμπιακό και ήταν από τους καλύτερους, δείχνοντας πως η ώρα που θα έπαιρνε θέση βασικού για τη συνέχεια της σεζόν είχε φτάσει. Από το ξεκίνημα αυτής έμενε εκτός λόγω τραυματισμών.

Τζορτζ Μπάλντοκ είχε δύο αδέλφια. Ο μεγαλύτερος, ο Σαμ είναι επίσης επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και αγωνίζεται στην Όξφορντ Γιουνάιτεντ. Ο δεύτερος, ο Τζέιμς, είναι γιατρός στο σύλλογο.

Σήμερα (10/10) αναμετρήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη ο Ολυμπιακός με τον Ατρόμητο, σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη με αφορμή τη διακοπή του πρωταθλήματος και πριν τη σέντρα της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή.

Ένας από τους άγγλους ποδοσφαιριστές που θρηνεί την απώλειά του παίκτη του Παναθηναϊκού είναι ο Ντέλε Άλι. Οι δύο τους είχαν στενή φιλία, καθώς σε μικρή ηλικία ήταν συμπαίκτες στη Milton Keynes Dons.

“Σ’ αγαπώ. Αναπαύσου εν ειρήνη αδελφέ μου”, έγραψε ο Ντέλε Άλι στο Instagram, ανεβάζοντας μια κοινή τους φωτογραφία από διακοπές.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ