Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣEuroseas: Εξασφαλίζει έσοδα 4 εκατ. δολάρια

Euroseas: Εξασφαλίζει έσοδα 4 εκατ. δολάρια

Συμφωνία χρονοναύλωσης για ένα από τα πλοία του στόλου της εξασφάλισε η Euroseas, συμφερόντων Αριστείδη Πίττα.

Ειδικότερα, η ναυτιλιακή ήρθε σε συμφωνία για τη ναύλωση του feeder containership, “Jonathan P” (1.732 teu) για ελάχιστη περίοδο 11 έως μέγιστη περίοδο 13 μηνών κατ’ επιλογή του ναυλωτή, με ακαθάριστη ημερήσια τιμή 20.000 δολαρίων.

Η συμφωνία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ μετά την ολοκλήρωση του προγραμματισμένου intermediate survey, που αναμένεται περίπου στα μέσα έως τα τέλη Οκτωβρίου 2024.

O Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas σχολίασε:

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι το 18 ετών M/V Jonathan P έχει ναυλωθεί με έναν ναυλωτή κορυφαίας κατηγορίας για 11-13 μήνες, έναντι 20.000 δολαρίων ανά ημέρα. Αυτή η ναύλωση είναι απόδειξη της συνεχούς ανάγκης για feeder πλοία, παρά τη μείωση των ναύλων για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Επικυρώνει επίσης το στοιχείο της επενδυτικής μας στρατηγικής για την απόκτηση πλοίων με ελάχιστο ή καθόλου κίνδυνο υπολειμματικής αξίας κατά τη λήξη της αρχικής ναύλωσης τους, όπως συνέβη με το M/V Jonathan P.

Η παρούσα ναύλωση αναμένεται να συνεισφέρει περίπου 4.0 εκατομμύρια EBITDA για την ελάχιστη συμβατική περίοδο και να αυξήσει την υπόλοιπη κάλυψη ναύλωσης του 2024 σε περίπου 96%. Εκτός των άλλων αυξάνει την κάλυψή μας ναύλωσης για το 2025 σε περίπου 52%”.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ