Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΥπό την αιγίδα των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης το «SMART CITIES...

Υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης το «SMART CITIES 2024»

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Υπουργείου Ανάπτυξης, η META-TEAM διοργανώνει τη 2η Έκθεση «Smart Cities» και το Ετήσιο Συνέδριο «Smart Cities 2024» στις 16 και 17 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, με κεντρικό θέμα: «Από τις ψηφιακές υπηρεσίες στην πράσινη ανάπτυξη».

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η δημιουργία ενός θεσμικού, αυτοδιοικητικού και επιχειρηματικού σημείου αναφοράς για την προώθηση των «Έξυπνων Πόλεων» και της αστικής ανάπτυξης στην Ελλάδα.

Στις ειδικές συνεδριακές ενότητες περιλαμβάνονται θεματολογίες όπως «5G Cities», «Smart Home», «Cloud και Data Centers», «myData και Οικονομικές Υπηρεσίες ΟΤΑ», οι οποίες θα αναδείξουν τις τελευταίες εξελίξεις και τεχνολογικές λύσεις που διαμορφώνουν το μέλλον των ελληνικών πόλεων και των κοινοτήτων.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν εκπρόσωποι από Τοπικές και Περιφερειακές αρχές, Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες από όλη την Ελλάδα, καθώς και στελέχη της Κεντρικής Κυβέρνησης και των αρμόδιων Υπουργείων. Παράλληλα, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι επιχειρηματικών φορέων, τεχνολογικές εταιρείες, ακαδημαϊκοί καθώς και ειδικοί στον τομέα της πληροφορικής και της πράσινης ανάπτυξης.

Smart Cities Awards

Στο πλαίσιο της 2ημερης διοργάνωσης θα απονεμηθούν τα τιμητικά «Smart Cities Awards», με στόχο την αναγνώριση και επιβράβευση σημαντικών δράσεων και πρωτοβουλιών που προάγουν την ανάπτυξη των «Έξυπνων Πόλεων» στην Ελλάδα. Τα βραβεία θα απονεμηθούν σε ηγετικά στελέχη και φορείς της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, καθώς και σε εταιρείες που έχουν υλοποιήσει σημαντικά έργα ψηφιακών υποδομών. Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν από εξέχουσες προσωπικότητες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αναγνωρίζοντας την προσφορά τους στην αειφορία και τη ψηφιακή μεταρρύθμιση.

Σημαντική συμμετοχή θα υπάρξει από κορυφαίες εταιρείες όπως οι:

BOTSAS GROUP OF COMPANIES,

COSMOTE, OTS,

DOTSOFT, UNI SYSTEMS,

ADTRAN, MPASS, YODIWO, ΕΕΛΛΑΚ, CROWDPOLICY, OPENCOUNSIL, ΧΙΛΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

και 24h – POST, EUROAXES GROUP, KUDZU TECHNOLOGIES, NOUSPRATIT, PROMETHEUS SPACE TECHNOLOGIES.

Εκτός των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης, το Συνέδριο διεξάγεται επίσης, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ουγγαρίας στην Αθήνα, της ΕΕΤΤ, και πολλών άλλων φορέων όπως: ΚτΠ Μ.Α.Ε., Ε.Ν.Π.Ε., Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κλεισθένης, ΕΒΕΑ, ΕΒΕΠ, Ελληνοκινεζικό Εμπορικό Βιομηχανικό Τουριστικό και Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, Ελληνο-Ολλανδικό Σύνδεσμο (HEDA) και Εθνικό Οργανισμό Εμπορίου της Ουγγαρίας (HEPA).

Η διοργάνωση υποστηρίζεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου, τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ, τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Τεχνολογίας και Πληροφορικής Ελλάδας (ΣΕΤΠΕ), το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ), την Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) και το Ελληνικό Δίκτυο Μικρών Νησιών.

Media χορηγοί της εκδήλωσης είναι το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το AI-REPORT, το ICTdaily, το ICTplus και το ICTweekly.

Η Έκθεση και το Συνέδριο θα υποστηριχθούν από παράλληλη ψηφιακή μετάδοση, ώστε να εξυπηρετηθεί το ευρύ κοινό συνέδρων που βρίσκονται εκτός Αθηνών.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ