Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΕκλογές ΠΑΣΟΚ: Πού ψηφίζετε, τι ώρα ανοίγουν οι κάλπες

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πού ψηφίζετε, τι ώρα ανοίγουν οι κάλπες

Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής θα πραγματοποιηθούν στις 6 Οκτωβρίου 2024, με δεύτερο γύρο στις 13 Οκτωβρίου, με σκοπό την ανάδειξη προέδρου του κόμματος, έπειτα από τις ευρωεκλογές του 2024. 

Στην κούρσα για τη διαδοχή έχουν θέσει υποψηφιότητα έξι στελέχη του κόμματος. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Παύλος Γερουλάνος, η Νάντια Γιαννακοπούλου, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Χάρης Δούκας και ο Μιχάλης Κατρίνης (σ.σ. αλφαβητική σειρά).

Η ψηφοφορία του πρώτου γύρου των εσωτερικών εκλογών θα διεξαχθεί από τις 07:00 – 19:00 την Κυριακή 06/10, ενώ ο δεύτερος γύρος θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Κυριακή στις 13/10.

Όσοι δεν είναι μέλη του κόμματος και θέλουν να ψηφίσουν θα πρέπει να κάνουν αίτηση εγγραφής, ενώ το αντίτιμο για τη συμμετοχή στις εκλογές είναι 3 ευρώ.

Δικαίωμα ψήφου έχουν Έλληνες και αλλοδαποί με προϋπόθεση να κατοικούν στην Ελλάδα νόμιμα – μόνιμα, ενώ η ηλικία των ψηφοφόρων είναι για άνω των 16 ετών (γεννηθέντες 2008).

Τα έγγραφα που πρέπει να έχουν μαζί τους οι ψηφοφόροι είναι ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα, άδεια παραμονής ή ΑΜΚΑ.

Το ΠΑΣΟΚ έχει βγάλει διαδραστικό χάρτη για να δείτε εύκολα τα εκλογικά κέντρα. Μπορείτε να μπείτε και δείτε ποιο εκλογικό κέντρο σας βολεύει για να ψηφίσετε.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να είναι υψηλή, με τη συμμετοχή να εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τις 350.000 ψηφοφόρους. Η υψηλή προσέλευση αναμένεται να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη μελλοντική πορεία του κόμματος, καθώς οι εξελίξεις αυτές θα επηρεάσουν την πολιτική κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ για τα επόμενα χρόνια.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ