Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΥπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Νέα τηλεφωνική γραμμή για την προστασία των παιδιών...

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου: Νέα τηλεφωνική γραμμή για την προστασία των παιδιών με αρωγό τον ΟΤΕ

Ο πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 15107 τέθηκε σε λειτουργία από τη Γενική Γραμματεία Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με στόχο την ενίσχυση της προστασίας των παιδιών. 

Πρόκειται για τη νέα Γραμμή Εντοπισμού, που λειτουργεί πλέον για τους σκοπούς του Εθνικού Μηχανισμού Επείγουσας Ανταπόκρισης και είναι διαθέσιμη μέσω του πενταψήφιου αριθμού και δωρεάν για όλους τους συνδρομητές ΟΤΕ, VODAFONE και NOVA.

Μέσω της Γραμμής Εντοπισμού (15107 και 6942773030, μέσω What’s App και Viber), η οποία είναι διαθέσιμη σε έξι γλώσσες και λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή 08:00-22:00 και Σάββατο 11:00-19:00, σκοπός είναι να διασφαλίζεται πως κανένα παιδί δεν θα βρεθεί εκτεθειμένο στους κινδύνους κακοποίησης ή εκμετάλλευσης που γεννούν οι συνθήκες του δρόμου. Παράλληλα, δίνεται προτεραιότητα στον εντοπισμό και την άμεση προστασία των ασυνόδευτων παιδιών που βρίσκονται σε αστεγία ή άλλες επισφαλείς συνθήκες διαβίωσης.

Η Γραμμή Εντοπισμού παρέχει πρόσβαση σε επείγουσα στέγαση για τα παιδιά που βρίσκονται σε άμεση ανάγκη, εξασφαλίζοντας ότι θα βρεθεί ασφαλής και κατάλληλος χώρος διαμονής το συντομότερο δυνατό. Οι αρμόδιες αρχές ενημερώνονται άμεσα, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες καταγραφές και να κινηθούν οι διαδικασίες για την προστασία τους.

Επιπλέον, παρέχονται εξειδικευμένες υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, νομική υποστήριξη για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των παιδιών, καθώς και ιατρική φροντίδα για τυχόν προβλήματα υγείας. Αξίζει να σημειωθεί πως παρέχεται διερμηνεία, προκειμένου να ξεπεραστούν τα γλωσσικά εμπόδια και να διασφαλιστεί η ορθή επικοινωνία με τα παιδιά.

«Η συνδρομή του ΟΤΕ και των εταιριών που προχώρησαν στην άρση των χρεώσεων προς τον αριθμό έκτακτης ανάγκης του Εθνικού Μηχανισμού είναι πολύτιμη», δήλωσε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη. «Με τον γενικό γραμματέα Ηρακλή Μοσκώφ αναζητούμε πάντα τρόπους για να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας, προφυλάσσοντας τους πιο ευάλωτους από τους ευάλωτους από το οργανωμένο έγκλημα και την ριζοσπαστικοποίηση και δημιουργώντας αίσθημα ασφάλειας στην ελληνική κοινωνία. Αντιμετωπίζουμε τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα με έργα. Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται πως η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι εξαιρετικά σημαντική στους δύσκολους καιρούς που ζούμε».

Κεντρικός πυλώνας της στρατηγικής του υπουργείου Μετανάστευσης παραμένει πάντα η αξιολόγηση βέλτιστου συμφέροντος κάθε παιδιού, διασφαλίζοντας ότι όλες οι δράσεις του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στοχεύουν στην προστασία και την ευημερία του ανηλίκων που συστηματικά βρίσκονται στο στόχαστρο κάθε εγκληματικής δραστηριότητας.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ