Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΔ. Μάντζος: Η καταδικαστέα τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ αυξάνει τον κίνδυνο...

Δ. Μάντζος: Η καταδικαστέα τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ αυξάνει τον κίνδυνο γενίκευσης της σύρραξης στην περιοχή

 Για απαράδεκτη κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος, αναφερόμενος στον βομβαρδισμό του Ιράν εναντίον του Ισραήλ και τη χθεσινή καταδικαστέα τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ, που στοίχισε τη ζωή σε πολλούς αμάχους, ανάμεσά τους και ένας Έλληνας πολίτης.

Η καταδικαστέα τρομοκρατική επίθεση «επιτείνει ραγδαία τον ήδη εξαιρετικά σοβαρό κίνδυνο γενίκευσης της σύρραξης στην περιοχή, με εμπλοκή περιφερειακών παραγόντων», επισήμανε ο κ. Μάντζος και πρόσθεσε ότι η επιθετική ενέργεια του Ιράν, σε συνδυασμό με το διαρκές αδιέξοδο στην Παλαιστίνη, την ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα, με πάνω από 40.000 νεκρούς Παλαιστινίους και έναν ολόκληρο λαό να εκτοπίζεται από τις εστίες του, την εξακολούθηση της κράτησης των Ισραηλινών ομήρων της Χαμάς, μετά την αποτρόπαιη τρομοκρατική επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου 2023, την άμεση εμπλοκή Ισραήλ-Χεζμπολάχ, καθώς και τις σποραδικές επιθέσεις των Χούθι της Υεμένης, διαμορφώνει ένα σύνθετο και εκρηκτικό σκηνικό, που ναρκοθετεί κάθε προσπάθεια κατάπαυσης του πυρός και έναρξης ειρηνευτικών συνομιλιών.

«Μόνη ρεαλιστική, βιώσιμη και δίκαιη λύση παραμένει η άμεση και γενική κατάπαυση του πυρός και η έναρξη συνομιλιών για την αναγνώριση και ίδρυση Παλαιστινιακού Κράτους σε καθεστώς ειρηνικής συμβίωσης με το Κράτος του Ισραήλ, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την άμεση αποκλιμάκωση της κρίσης και τη μακροπρόθεσμη προάσπιση των πραγματικών συμφερόντων των λαών της περιοχής», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Συμπλήρωσε, δε, ότι η Ελλάδα οφείλει να είναι ενεργητικά παρούσα σε κάθε προσπάθεια διαμεσολάβησης και ειρήνευσης, σε επίπεδο ΟΗΕ, ΕΕ ή και περιφερειακό με «πολιτική αρχών» για τη διασφάλιση της ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας. «Οι διαχρονικοί ιστορικοί δεσμοί της χώρας με τους λαούς της περιοχής και το αληθές εθνικό συμφέρον επιβάλλουν την ενεργητική στάση της χώρας», ανέφερε ο κ. Μάντζος και ζήτησε από την κυβέρνηση να ενημερώσει, μετά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, τα κόμματα και να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για όλα τα εκκρεμή σοβαρά ζητήματα (Μέση Ανατολή, Τουρκία, Κυπριακό κ.ά.).

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ