Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ«Οίνος»: Η νέα συμπαραγωγή ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV για την οινική κληρονομιά...

«Οίνος»: Η νέα συμπαραγωγή ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV για την οινική κληρονομιά της Ελλάδας

«Ταξίδι» σε σημαντικές οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, αναδεικνύοντας τον πλούτο και την ποικιλομορφία του ελληνικού αμπελώνα, πραγματοποιεί η νέα συμπαραγωγή ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV, «Οίνος». Η σειρά 7 επεισοδίων, σε σκηνοθεσία Περικλή Ασπρούλια και Γιώργου Βαρζακάκου, θα κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 6/10 στις 21.00, στο COSMOTE HISTORY HD και στο YouTube κανάλι της COSMOTE TV.

Η σειρά προσφέρει μια ολοκληρωμένη ματιά στην πλούσια οινική κληρονομιά της Ελλάδας, συνδυάζοντας την ιστορία με τις σύγχρονες τάσεις της οινοποιίας. Κάθε επεισόδιο, σε παρουσίαση της οινολόγου Χρύσας Γιατρά-Μπατζή, εξερευνά περιοχές της χώρας μας με ιδιαίτερη και σημαντική παράδοση στο κρασί, όπως η Αττική, η Σαντορίνη, η Κρήτη, η Αχαΐα-Ηλεία, η Νεμέα,  η Μακεδονία και η Στερεά Ελλάδα. Οι τηλεθεατές θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν για  το εύρος και την ποιότητα των ελληνικών κρασιών, από το Ασύρτικο, το Αγιωργίτικο και το Ξινόμαυρο, μέχρι την παραδοσιακή ρετσίνα και τα αρχαία πατητήρια.

Πρεμιέρα με τον αμπελώνα των Μεσογείων

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς με τίτλο «Το κεχριμπάρι των φτωχών», μελετά την Αττική. Στο επίκεντρο ο αμπελώνας των Μεσογείων, ο οποίος τροφοδοτούσε με κρασί όλα τα συμπόσια της αρχαίας Αθήνας. Η εξέλιξη του οινοτουρισμού της πρωτεύουσας, από τα θαμμένα πιθάρια των προγόνων έως την ανάπτυξη των τελευταίων 50 χρόνων, αποτελεί σημαντικό μέρος της αφήγησης, ενώ παράλληλα αναδεικνύεται και η εξέλιξη του ελληνικού κρασιού κατά το ίδιο διάστημα.

Μετά την προβολή του στο COSMOTE HISTORY HD, κάθε επεισόδιο της σειράς θα είναι διαθέσιμο on demand, για θέαση οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ