Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSChampions League: Πρώτο ραντεβού μετά από 42 χρόνια!

Champions League: Πρώτο ραντεβού μετά από 42 χρόνια!

Birmingham – ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

Το Champions League προσφέρει αμέτρητες ευκαιρίες γιορτής στο ποδόσφαιρο. Ένα ακόμη τέτοιο σενάριο είναι η αναμέτρηση της Aston Villa με τη Bayern. Καθώς η μοναδική φορά που έχουν συναντηθεί, πριν από τη σέντρα τώρα για τη δεύτερη αγωνιστική της League Phase, ήταν το 1982 στον τελικό!

Η διοργάνωση του κυπέλλου πρωταθλητριών τότε τελείωσε με τον μεταξύ τους τελικό στο Ρότερνταμ και την αγγλική ομάδα να κατακτά το τρόπαιο επικρατώντας 1-0.

Η ιστορία γράφει πάντοτε τους νικητές, όμως όποιος θυμάται εκείνο το βράδυ, η γερμανική ομάδα ήταν με διαφορά η καλύτερη στο γήπεδο. Στην πραγματικότητα η Aston Villa κατέκτησε το κορυφαίο τρόπαιο με μία μεγάλη φάση στο παιχνίδι, επιβεβαιώνοντας τον άγραφο κανόνα της μπάλας.

Η τωρινή μάχη μεταξύ τους έρχεται στο Birmingham, με την ομάδα του Ουνάϊ Έμερι να συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Champions League. Είναι σημειολογικό επίσης ότι στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της θα αντιμετωπίσει εκείνη που νίκησε το 1982…

Η πρώτη προσέγγιση λέει πως η Bayern είναι μεγάλο φαβορί στην αναμέτρηση. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους καθώς οι βαυαροί είναι αήττητοι σε 41 αγώνες πρώτης φάσης. Ομίλων μέχρι εφέτος και League Phase πλέον.

Πάμε στα γκολ. Έχουν σκοράρει ήδη 30 στα πρώτα 7 παιχνίδια τους! Ο Χάρι Κέϊν βρίσκεται σε εκπληκτική κατάσταση. Στη νίκη 9-2 επί της Dinamo Zagerb σκόραρε 4 φορές, τις 3 με πέναλτι! Έτσι ξεπέρασε τον Ρούνεϊ καθώς με 33 γκολ είναι ο πρώτος άγγλος στη διοργάνωση και επίσης ο 18ος με 4 σε αγώνα Chmions League. Ο άγγλος επιθετικός εφέτος σκοράρει κάθε 55 λεπτά και η άμυνα της Villa θα έχει δύσκολη αποστολή.

Η νέα εποχή των βαυαρών με τον Vincent Kompany στον πάγκο δείχνει πως θα είναι εξίσου κυριαρχική.

Η Aston Villa συμμετείχε σε ευρωπαϊκή διοργάνωση την προηγούμενη σεζόν πρώτη φορά μετά το 2011. Έφτασε έως ημιτελικά όπου αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό. Είχε νικήσει στα πρώτα 6 εντός πριν ηττηθεί από τον Ολυμπιακό στο Birmingham.

Η Villa συμπληρώνει εφέτος 150 χρόνια ιστορίας και έγινε η 11η αγγλική ομάδα στη διοργάνωση. Συνολικά είναι η 3η συμμετοχή της και πρώτη από τη σεζόν 1982/83. Τότε ως κάτοχος αποκλείστηκε από τη μετέπειτα φιναλίστ στον τελικό της Αθήνας στο ΟΑΚΑ Γιουβέντους.

Η αγγλική ομάδα περιμένει γκολ από τον Ollie Watkins, όπως και τον Jhon Durán. Μετρούν στο πρωτάθλημα από 4 ο κάθε ένας, ο δεύτερος πάντως έχε σκοράρει μόνο ερχόμενος ως αλλαγή από τον πάγκο. Η Villa ξεκίνησε με νίκη 3-0 στην έδρα της Young Boys, δείχνοντας ότι καμία αγγλική ομάδα δεν είναι ακίνδυνη στο κορυφαίο επίπεδο.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ