Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔΙΕΘΝΗΚρεμλίνο: "Ολέθριο σφάλμα" το σχέδιο του Ζελένσκι να εξαναγκάσει τη Μόσχα σε...

Κρεμλίνο: “Ολέθριο σφάλμα” το σχέδιο του Ζελένσκι να εξαναγκάσει τη Μόσχα σε ειρήνη

“Ολέθριο σφάλμα”, το οποίο θα έχει επιπτώσεις για το Κίεβο, χαρακτήρισε σήμερα η Ρωσία το σχέδιο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι να πιέσει τη Μόσχα να εξαναγκαστεί σε ειρήνη.

Χθες Τρίτη, ο Ζελένσκι δήλωσε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ότι ο πόλεμος με τη Ρωσία δεν μπορεί να τερματιστεί μόνο μέσω συνομιλιών και ότι η Μόσχα πρέπει να εξαναγκαστεί σε ειρηνευτική συμφωνία.

Σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε: “Μια τέτοια θέση είναι ένα ολέθριο σφάλμα, ένα συστημικό σφάλμα. Πρόκειται για μια ουσιαστική παρανόηση, η οποία αναπόφευκτα θα έχει συνέπειες για το καθεστώς του Κιέβου”.

Οπως είπε ο Πεσκόφ, η Ρωσία θέλει την ειρήνη, αλλά δεν μπορεί αυτό να της επιβληθεί. “Μια θέση που βασίζεται στην προσπάθεια να εξαναγκαστεί η Ρωσία σε ειρήνη είναι ένα απολύτως ολέθριο σφάλμα επειδή είναι αδύνατον να εξαναγκαστεί η Ρωσία σε ειρήνη”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “η Ρωσία υποστηρίζει την ειρήνη, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα είναι εγγυημένα τα θεμέλια της ασφάλειάς της”.

Ο Πούτιν είπε τον Ιούνιο ότι η Ρωσία θα τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία μόνο αν το Κίεβο συμφωνήσει να αποσύρει τις φιλοδοξίες του για ένταξη στο ΝΑΤΟ και παραδώσει το σύνολο των τεσσάρων περιφερειών που διεκδικεί η Μόσχα –αιτήματα τα οποία απέρριψε άμεσα το Κίεβο με τον ισχυρισμό ότι είναι ισοδύναμα με συνθηκολόγηση.

Η Ουκρανία και οι δυτικοί σύμμαχοί της υποστηρίζουν ότι ο Πούτιν πρέπει να αποτραπεί από το να κερδίσει τον πόλεμο γιατί, αν δεν τον σταματήσουν, θα απειλήσει και άλλα γειτονικά κράτη.

Ο Πούτιν έχει χαρακτηρίσει τον πόλεμο υπαρξιακό αγώνα για τη Ρωσία, ενώ αρνείται ότι έχει το παραμικρό συμφέρον για την επέκταση του πολέμου σε άλλες χώρες.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ