Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΠρεμιέρα από τα Γιάννενα του προσυνεδριακού διαλόγου της ΚΕΔΕ

Πρεμιέρα από τα Γιάννενα του προσυνεδριακού διαλόγου της ΚΕΔΕ

Από τα Γιάννενα ξεκινούν αύριο Πέμπτη, οι προσυνεδριακές συναντήσεις διαλόγου που πραγματοποιεί η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενόψει του πρώτου ετήσιου τακτικού συνεδρίου της δημοτικής περιόδου 2024 – 2028, που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο το διάστημα 7 – 9 Νοεμβρίου.

Στην αυριανή συνάντηση συμμετέχουν οι αιρετοί της Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας.

Οι θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν αφορούν στην ενέργεια, το περιβάλλον, τη διαχείριση υδάτων, την κυκλική οικονομία, τις υποδομές, τις μεταφορές και τα δίκτυα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, με αφορμή την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου δηλώνει τα εξής: «Το συνέδριο της ΚΕΔΕ και οι επτά συνολικά προσυνεδριακές συναντήσεις μας με τους αιρετούς εκπροσώπους στο σύνολο της χώρας πραγματοποιούνται σε μια ιδιαίτερη χρονική συγκυρία, κατά την οποία η Αυτοδιοίκηση καλείται να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο απέναντι στις νέες προκλήσεις, να θέσει τα κρίσιμα θέματα με τα οποία είναι σήμερα αντιμέτωποι οι δήμοι, τις προτεραιότητες και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών αλλά και τους στόχους και τα αιτήματα μας. Ως οι αιρετοί εκπρόσωποι των δήμων της χώρας, οφείλουμε, μέσα από μία διαδικασία γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου, να συναποφασίσουμε για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να συμβάλλουμε στην ουσιαστική πρόοδο του θεσμού που υπηρετούμε. Επιδιώκουμε και θα αγωνιστούμε για την επανεκκίνηση της Αυτοδιοίκησης, για ισχυρούς και αποτελεσματικούς δήμους στην υπηρεσία των πολιτών».

Οι προσυνεδριακές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στη συνέχεια είναι στις 2 Οκτωβρίου στο Ναύπλιο, όπου θα συμμετέχουν οι αιρετοί της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου, στις 3 Οκτωβρίου στο Μεσολόγγι για τις ΠΕΔ Ιονίων Νήσων & Δυτικής Ελλάδας, στις 10 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο για την ΠΕΔ Κρήτης, στις 16 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη για τους αιρετούς των ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας & Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, στις 17 Οκτωβρίου στη Λαμία για τις ΠΕΔ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και στις 23 Οκτωβρίου στην Αθήνα για τις ΠΕΔ Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου και Αττικής.

Να σημειωθεί ότι η ΚΕΔΕ για την ενίσχυση του διαλόγου για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης, παράλληλα έχει δημιουργήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης, ανά θεματική ενότητα των Επιτροπών Πολιτικής, η οποία λειτουργεί ήδη στην ιστοσελίδα https://synedrio2024.kede.gr/, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των αιρετών.

Οι εργασίες των προσυνεδριακών συναντήσεων θα μεταδίδονται ζωντανά από την ιστοσελίδα της ΚΕΔΕ https://kede.gr

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ