Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΕγκαίνια δύο γραμμών παραγωγής και νέες μεγάλες επενδύσεις από την Alpha Wood

Εγκαίνια δύο γραμμών παραγωγής και νέες μεγάλες επενδύσεις από την Alpha Wood

Δύο νέες γραμμές παραγωγής, που σηματοδοτούν την επέκταση της εταιρείας σε είδη υγιεινής, πλακίδια και εξοπλισμό εσωτερικών χώρων θα εγκαινιάσει το άλλο Σάββατο 5 Οκτωβρίου στη ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας ο όμιλος Alfa Wood, ηγέτης στο χώρο της βιομηχανικής και επεξεργασμένης ξυλείας στην Ελλάδα, ο οποίος βρίσκεται σε ισχυρή αναπτυξιακή τροχιά.

Πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας επένδυσης που ξεπέρασε τα 8 εκατ. ευρώ, ενώ ο όμιλος έχει σε εξέλιξη επενδυτικό πρόγραμμα που έως το τέλος του 2026 θα φτάσει τα 40 εκατ. ευρώ συνολικά, με νέες γραμμές παραγωγής ξυλείας, είσοδο σε νέα προϊόντα που αφορούν τη διακόσμηση σπιτιού κ.α.

Επίσης, σε όλα τα εργοστάσια του ομίλου, έχουν δημιουργηθεί μονάδες βιομάζας, όπου γίνεται επεξεργασία των αποβλήτων ξυλείας, ρινισμάτων και ρεταλιών, με την εταιρεία να παράγει έτσι ηλεκτρική ενέργεια μπαίνοντας και στο χώρο της κυκλικής οικονομίας, ενώ στις στέγες των μονάδων δημιουργούνται νέες εγκαταστάσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με την προσθήκη φωτοβολταϊκών.

Όπως τονίζει στο Finupnews.gr o κ. Γιώργος Αδαμόπουλος, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Alfa Wood Group, «πλέον ο όμιλος διαθέτει τέσσερις εργοστασιακές μονάδες, απασχολεί 480 εργαζόμενους, διαθέτει εννέα κέντρα διανομής και εξάγει το 40% της παραγωγής της σε 40 χώρες». Σύμφωνα με τον κ. Αδαμόπουλο, ο κύκλος εργασιών του 2024 θα ξεπεράσει τα 80 – 85 εκατ. ευρώ. Στη χρήση του 2023 ο τζίρος ήταν στα 83,1 εκατ. ευρώ, όσο περίπου και το 2022, ενώ το 2021 οι πωλήσεις ήταν στα 70,14 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία διατηρεί υποκατάστημα στην Κύπρο καθώς και εμπορικό τμήμα στην Ιταλία, η οποία αποτελεί μία δυναμική αγορά για τον όμιλο Alfa Wood. Θυμίζουμε πως τον Ιανουάριο του 2024 η εταιρεία προχώρησε σε τροποποίηση καταστατικού, «απλώνοντας» πλέον τις δραστηριότητες και τη γκάμα προϊόντων της πέρα από τον τομέα της αμιγούς ξυλείας, καθώς μαζί με τα πάνελ μοριοσανίδας, τις μελαμίνες, τους πάγκους κουζίνας και τα δάπεδα εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, πλέον έχει επεκταθεί στον τομέα των επίπλων για κατοικίες μέσω της alfaset αλλά και μέσω της Alfa Wood Home.

Οι δύο νέες γραμμές που εγκαινιάζονται στις 5 Οκτωβρίου

Η πρώτη γραμμή παραγωγής που εγκαινιάζεται στις 5/10 αφορά την παραγωγή πάνελ μελαμίνης αιχμής (Synchro) σε κτιριακή επέκταση 3.000 m2, ενώ το σύνολο αυτής της επένδυσης έφτασε τα 5,7 εκατ. ευρώ. Η νέα γραμμή παραγωγής (Synchro) ενσωματώνει την προηγμένη τεχνολογία ΕIR Technology (Embossed In Register), προσδίδοντας στις διακοσμητικές επιφάνειες μία αυθεντική όψη και αίσθηση φυσικού ξύλου, καθώς το ανάγλυφο ακολουθεί τα νερά της επιφάνειας του ξύλου.

Η δεύτερη γραμμή αφορά την παραγωγή πάνελ με επίστρωση Pet, σε κτιριακή έκταση 2.000m2, με το σύνολο της επένδυσης να φτάνει τα 2,3 εκατ. ευρώ. Επιπλέον η εταιρεία εξασφάλισε για τις ανάγκες της βιομηχανικής της παραγωγής άλλα 6.000 m2 αποθηκευτικής δυνατότητας υπαίθριων αναγκών του ομίλου. Συνολικά δηλαδή 11.000 m2 νέες κτιριακές εγκαταστάσεις για τις νέες επενδύσεις.

Οι δύο νέες γραμμές, όπως σημειώνει ο κ. Αδαμόπουλος, δεν στοχεύουν μόνο στην ελληνική αγορά, αλλά έχουν και έντονο εξαγωγικό προσανατολισμό, καθώς η εταιρεία στοχεύει στην περαιτέρω αύξηση των εξαγωγών της.

Στην κυκλική οικονομία μέσω παραγωγής βιομάζας

Εδώ και αρκετά χρόνια, η Alfa Wood έχει μπει στο χώρο της κυκλικής οικονομίας, μέσω παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα, αξιοποιώντας τα απόβλητα των εργοστασίων της, αλλά και απόβλητα τρίτων. Η πρώτη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα, στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας, ξεκίνησε να λειτουργεί το 2017, ενώ η δεύτερη μονάδα με έδρα τη ΒΙΠΕ Λάρισας ξεκίνησε το 2020.

Το 2021 ξεκίνησε την παραγωγή ενέργειας από βιομάζα το εργοστάσιο που βρίσκεται στους Μαυραναίους Γρεβενών και ήταν μια επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ. Έτσι, η ηλεκτρική ισχύς του εργοστασίου ανέρχεται στο 1 MW και η συνολική ισχύς όλων των εργοστασίων του ομίλου στα 3 ΜW, φέρνοντάς τον ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα.

Η νέα αυτή βιομηχανική μονάδα καταλαμβάνει μια έκταση 10.000 τ.μ. και αποτελείται από βιομηχανικούς χώρους, γραφεία και αποθήκες, είναι εξοπλισμένη με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και οργανωμένη με τα πλέον σύγχρονα συστήματα παραγωγής.

Με την έναρξη της λειτουργίας της 3ης μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα, διευρύνθηκε ο κύκλος λειτουργίας των μονάδων του Alfa Wood Group ως παραγωγός «πράσινης» ενέργειας, καθιστώντας τον όμιλο έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες στον ελλαδικό χώρο, στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (βιομάζα).

Μέσω των τριών αυτών μονάδων ο όμιλος αξιοποιεί τα υπολείμματα ξύλου που προκύπτουν από την παραγωγική διεργασία των βιομηχανιών επεξεργασίας του, η αξιοποίηση των υπολειμμάτων ξύλου που ανευρίσκονται στη φύση, καθώς και αυτών που απορρίπτονται από άλλες παραγωγικές δραστηριότητες. Μέσω αυτών των διαδικασιών παράγεται ηλεκτρική ενέργεια ικανή για την κάλυψη των ετησίων αναγκών ηλεκτροδότησης περίπου 6.000 ελληνικών νοικοκυριών. Έτσι επιτυγχάνεται η μείωση των εκπομπών του CO2 κατά 12.000 τόνους ετησίως, σε σχέση με το αργό πετρέλαιο.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ