Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΒουλή:Τον Οκτώβριο η τροπολογία για τα κίνητρα σε γιατρούς των περιφερειακών νοσοκομείων

Βουλή:Τον Οκτώβριο η τροπολογία για τα κίνητρα σε γιατρούς των περιφερειακών νοσοκομείων

 Τον εκ νέου χαρακτηρισμό της πόλης της Πρέβεζας ως «άγονης και προβληματικής περιοχής κατηγορίας Β΄» προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Πρέβεζας της ΝΔ, Σπ. Κυριάκη. «Τις επόμενες μέρες θα εκδοθεί η καινούργια ΚΥΑ (για τις άγονες περιοχές) και θα είναι η Πρέβεζα ‘άγονος Β΄’ ως ήταν από το 1987 έως το 2019», όταν – όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης – εξαιρέθηκε ανεξήγητα από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

   «Με τη σημερινή σας δέσμευση ότι η Πρέβεζα θα είναι και αυτή πλέον στον υγειονομικό χάρτη με τις αδύναμες περιοχές, διορθώνεται ένα πρόβλημα […] και αποκαθίσταται η αδικία» είπε ο ερωτών βουλευτής, Σπ. Κυριάκης.

   Ανταπαντώντας, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι έως τώρα, ένας γιατρός με τρία χρόνια σε άγονη περιοχή Β’ θα έπαιρνε 50 ευρώ παραπάνω το μήνα, ενώ, με την νέα ΚΥΑ, το «άγονο Β΄», είναι 200 ευρώ τον μήνα, ασχέτως αν είσαι εκεί ένα ή τρία χρόνια, ενώ, για δεκαοκτώ ειδικότητες, είναι 400 ευρώ τον μήνα.

   Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας «μέσα στον μήνα Οκτώβριο για τα θεσμικά κίνητρα, που αφορά τους γιατρούς που θα πηγαίνουν στα περιφερειακά νοσοκομεία. [..] Γιατί μέσα στον Οκτώβριο; Επειδή αρχές Οκτωβρίου θα γίνει η πρόσκληση για τις άγονες θέσεις όλων των γιατρών των περιφερειακών νοσοκομείων, θέλουμε να τρέχει μαζικά η πρόσκληση για τις 250 θέσεις γιατρών σε περιφερειακά νοσοκομεία, όλες οι κενές θέσεις θα προκηρυχθούν ταυτόχρονα, θα δουλεύει η ΚΥΑ με τα αυξημένα μισθολογικά κίνητρα και η ΚΥΑ που θα βγει για τα θεσμικά κίνητρα. ‘Αρα, θα ξέρουν πια οι υποψήφιοι γιατροί, που θα θέλουν να πάνε στο περιφερειακό νοσοκομείο, το σύνολο της πολιτικής για να αποφασίσουν να πάνε και έτσι να έχουμε μια πολύ καλύτερη ανταπόκριση – αυτό προσδοκούμε – γιατί σκοπός μας είναι του χρόνου το καλοκαίρι να έχουμε πολύ καλύτερη στελέχωση των περιφερειακών νοσοκομείων, γιατί και ο νομός Πρεβέζης τους τουριστικούς μήνες έχει πολύ μεγαλύτερη κίνηση και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη τουριστική περίοδο». 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ