Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣAlba Graduate Business School: Με δυναμική παρουσία στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Alba Graduate Business School: Με δυναμική παρουσία στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Δυναμική ήταν η συμμετοχή του Alba Graduate Business School στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Μέσα από την παρουσία του στο περίπτερο 17 αλλά και την οργάνωση διαδραστικών ενεργειών γνώρισε νέους ενδιαφερόμενους φοιτητές και επαγγελματίες, επανασυνδέθηκε με παλαιούς υποστηρικτές και προσέφερε γνώσεις για συνεχή μάθηση, παρουσιάζοντάς την ως αναγκαιότητα για όλους, τόσο για τους έμπειρους επαγγελματίες όσο και για τους φιλόδοξους φοιτητές. Στο περίπτερο του Alba Graduate Business School περιηγήθηκαν διακεκριμένοι καλεσμένοι, όπως ο Υπουργός Παιδείας, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, το Alba Graduate Business School μοιράστηκε πληροφορίες σχετικά με τα ακαδημαϊκά προγράμματα που προσφέρει, ενώ παρουσίασε και το καινοτόμο πρόγραμμα “Thessaloniki Future Leaders Lab”, το οποίο έχει σχεδιαστεί από το τμήμα Executive Development. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία απευθύνεται αποκλειστικά σε φοιτητές και φοιτήτριες των κρατικών πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης, από διαφορετικές σχολές και πεδία γνώσης, και αποσκοπεί στην ενδυνάμωση των φοιτητών με δεξιότητες όπως εξωστρέφεια, δημιουργικότητα, συνεργασία, ενσυναίσθηση και εμπιστοσύνη. Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από Οργανισμούς με σημαντικό αποτύπωμα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπως τη ΜΕΒΓΑΛ Α.Ε., την ΕΛΒΑΛ Α.Ε., τη Δικηγορική Εταιρεία Γεωργάκη και Συνεργάτες, τον Όμιλο Τιτάν, την Eurobank, την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. και την Accenture.

Παράλληλα, το τμήμα του Executive Development διοργάνωσε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στο Akademia Pavillon συζήτηση με θέμα «Μάθηση, δυνατότητα εκμάθησης και employer branding: Ανάδειξη του χώρου εργασίας ως χώρου μάθησης». Την συζήτηση συντόνισε ο Δρ Κώστας Αξαρλόγλου, ενώ ομιλητές ήταν ο κ. Αλέξανδρος Μηνάς, Principal Director της Accenture Thessaloniki, η κα. Χριστίνα Γεωργάκη, Ιδρύτρια και Managing Partner της Georgaki and Associates Law Firm, και ο κ. Νίκος Μπίρης, HR Director του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Οι ομιλητές μοιράστηκαν πρακτικές, ευκαιρίες και εμπειρίες σχετικά με το πώς η νοοτροπία της συνεχούς μάθησης εξελίσσεται ως βασική επαγγελματική και οργανωτική ικανότητα για την προσέλκυση, ανάπτυξη και διατήρηση των ταλέντων. Επιπρόσθετα, αντάλλαξαν απόψεις με την Μαριάννα-Ραφαηλία Παλιεράκη, φοιτήτρια Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος του BEST Thessaloniki και τον κ. Νάσο Παπασαραφιανό, μαθητή του Κολλεγίου Ανατόλια και μέλος του Aegean Racing Team, Formula 1 in Schools, για τους τρόπους με τους οποίους οι νέοι μπορούν να πρωτοστατούν σε πρωτοβουλίες που ενθαρρύνουν τη συνεχή μάθηση και ανάπτυξη, αναδεικνύοντας τη ζωτική σημασία μιας τέτοιας κουλτούρας, τόσο για τους μαθητές όσο και για τους επαγγελματίες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ΔΕΘ, οι εκπρόσωποι του Alba Graduate Business School καλλιέργησαν νέες σχέσεις, αντάλλαξαν καινοτόμες ιδέες και μοιράστηκαν το όραμά τους για το μέλλον. 

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ