Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήEDITOR'S PICKSΠαναθηναϊκός - Πανσερραϊκός 3-1: Νίκη με υπογραφή Τζούρισιτς!

Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός 3-1: Νίκη με υπογραφή Τζούρισιτς!

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες, στην 5η αγωνιστική της Stoiximan Super League, καθώς επικράτησε 3-1 του Πανσερραϊκού στο άδειο από κόσμο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ. Οι “πράσινοι” για πρώτη φορά έδειξαν βελτιωμένοι σε σημαντικό βαθμό, παρουσιάζοντας καλύτερη εικόνα μετά τη διακοπή, πρώτα στην Τούμπα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια κόντρα στην ομάδα των Σερρών.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της στην εφετινή σεζόν, επιστρέφοντας στα τρίποντα μετά τις δύο διαδοχικές ισοπαλίες με Athens Kallithea και ΠΑΟΚ.

Οι “πράσινοι” είχαν προβληματική εικόνα στο πρώτο ημίχρονο αλλά βελτιώθηκαν αισθητά στο δεύτερο και κατέκτησαν δίκαια όσο και δύσκολα το πολυπόθητο τρίποντο. 

Πολύ καλή η εμφάνιση του Αζεντίν Ουναϊ. Ο μαροκινός ανέβασε επίπεδο την μεσαία γραμμή. Με γρήγορη σκέψη, ποιοτικές μεταβιβάσεις, αποτελεσματικές ατομικές ενέργειες, όπως και τα πατήματα στην αντίπαλη περιοχή. 

Ο Ντιέγκο Αλόνσο παρουσίασε πιο ορθολογικό Παναθηναϊκό, που έβγαλε συνεργασίες και κάθετο ποδόσφαιρο. Θέλει πάντως μεγάλη δουλειά ανασταλτικά. 

Ο Τετέ άνοιξε το σκορ νωρίς, στο δέκατο λεπτό, μετά από γύρισμα του Μλαντένοβιτς μέσα από τη μικρή περιοχή, με τον Κουτσογούλα να μην μπορεί να απομακρύνει την μπάλα. Ο βραζιλιάνος έδειξε για ακόμη μία φορά ότι έχει καλές τοποθετήσεις, χωρίς πάντως ακόμη να έχει προσαρμοστεί στον τρόπο της ανάπτυξης της ομάδας. Η οποία σε κάθε περίπτωση δεν έχει ακόμη καταλήξει σε απολύτως συγκεκριμένο πλάνο.

Η αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού δεν ήταν καθόλου καλή όσον αφορά στο ανασταλτικό σκέλος, όταν έχανε τη μπάλα και έπρεπε να επιστρέψει στα μετόπισθεν

Ο Πανσερραϊκός απάντησε πέντε λεπτά μετά με τον Μπετανκόρ. Ο Φαρές με γλυκιά σέντρα από τα αριστερά βρήκε τον ισπανό φορ κι αυτός με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανάμεσα από τους κεντρικούς αμυντικούς των γηπεδούχων.

Οι “πράσινοι” πίεσαν στο δεύτερο μέρος για να βρουν γκολ και σκόραραν με τον Φίλιπ Τζούριτσιτς. Αρχικά στο 81′ ο σέρβος με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και στο 89′ πέτυχε ένα υπέροχο γκολ από μακρινή απόσταση, το οποίο δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Ευαγγέλου έδωσε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γκουγκεσασβίλι στον Βαγιαννίδη. Ο Ζαμπαλάς τον κάλεσε να δει εκ νέου τη φάση στο μόνιτορ και τελικά το πήρε πίσω.

Ο τεχνικός του Τριφυλλιού, Ντιέγκο Αλόνσο, μίλησε στην κάμερα της Cosmote TV και ανέφερε πως η ομάδα του έγινε πιο επιθετική στο δεύτερο μέρος, ενώ εξέφρασε τη χαρά του που έχει στο ρόστερ τους παίκτες όπως ο σέρβος που είναι αφοσιωμένοι στην ομάδα.

Κάναμε έναν καλύτερο αγώνα. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους κάναμε λάθος και δεχτήκαμε γκολ, όμως η ομάδα έλεγξε πολύ καλύτερα το παιχνίδι. Παίξαμε καλύτερα, δημιουργήσαμε καταστάσεις και αυτό που μας έλειψε είναι πως δεν ήμασταν αρκετά επιθετικοί για να τελειώσουμε τις φάσεις. Στο δεύτερο μέρος γίναμε πιο επιθετικοί, τελειώσαμε τις φάσεις και βρήκαμε τα δυο γκολ. Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω σημαντικούς παίκτες που είναι αφοσιωμένοι στην ομάδα και δίνουν τα πάντα για την ομάδα», ανέφερε ο ουρουγουανός τεχνικός”.

spot_img
300px by 250px ad for bank of Chania

MUST READ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ